Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272193
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

Audrey

ocenił(a) film na 3

czy tylko mnie tak drażniła Audrey w tym filmie?? Brzydka i na dodatek wyglądała jakby była niecałkiem zdrowa psychicznie..strasznie irytująca!

ocenił(a) film na 7
oldie

chyba ktoś tu nie za bardzo zrozumiał ideę filmu :)

ocenił(a) film na 3
Jangry

nie chodzi o rozumienie filmu, denerwuje mnie jej wygląd po prostu, aż razi...;p

ocenił(a) film na 7
oldie

To tak jakby wkurzało cię to, że Harry Potter ma bliznę, no ale rozumiem o co chodzi.

ocenił(a) film na 3
Jangry

nawet w życiu codziennym często bywa tak, że ktoś swoją osobą po prostu nas denerwuje. ja mam tak właśnie tutaj;)

ocenił(a) film na 5
oldie

Tylko Ciebie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
turtil

no chyba nie tylko, wystarczy przejrzeć pozostałe tematy. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
oldie

do tego brzydka? :) ma świetny uśmiech i piękne oczy. do tego skromny wzrok który jest po prostu rozbrajający. urocza kobitka :)

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

ona jest bardzo ładną kobietą, masz rację, ale jak dla mnie nie w tym filmie po prostu..;/ np w "kodzie da Vinci" jest przepiękna!;) nie podoba mi się tutaj zamysł na jej charakteryzację.

ocenił(a) film na 8
oldie

nie widziałem jej w innych filmach, nie dużo ich oglądam, a raczej może oglądam od niedawna. jestem muzykiem więc na to poświęcam czas, ale skoro tak mówisz to kod da Vinci zobaczę, książka była ciekawa ;)

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

właśnie jeżeli chodzi o porównanie Kod da Vinci - książka a film - wybieram książkę, choć film też niczego sobie. Natomiast Audrey - "Amelia" a "Kod da Vinci - zdecydowanie to drugie ;) a może czytałeś też "Anioły i demony"? Polecam także ten film, jeśli spodoba Ci się ekranizacja "Kodu da Vinci" ;)

ocenił(a) film na 8
oldie

Anioły książka była świetna. hm w takim razie widzę że mam spore zaległości. jak będę potrzebował jakiegoś dobrego filmu będę wiedział czyją tablicę filmów przejrzeć ;)

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

hehe, służę pomocą, możliwe, że mamy dość podobny gust, mi się te książki również baaaardzo podobały;)

ocenił(a) film na 8
oldie

może i tak, ale co do Amelii się nie zgadzamy i do tego widzę że do Harrego Pottera też chyba nie :P

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

co do Amelii to nie, ale Harry podobał mi się dość, ostatnia część, czwarta chyba najbardziej, a tak ogólnie to po raz kolejny książka góruje nad ekranizacją ( jak dla mnie) ;)

ocenił(a) film na 8
oldie

no i słusznie. cieszę się że są jeszcze ludzie, którzy nie gardząc książkami, zapoznają się i z ekranizacją i z powieścią. to się ceni

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

noo ja uwielbiam dobre książki, mogę czytać godzinami, aż dobrnę do końca, tak tez miałam ze wszystkimi autorstwa Harlana Cobena. "Samotność w sieci" mnie także wciągnęła bardzo, natomiast film niestety troszkę bez polotu, nie wiem czy widziałeś?wielki plus dla Ciebie również za czytanie;)

ocenił(a) film na 8
oldie

nie, tego filmu nie widziałem. Cobena wszyscy chwalą, ja czytałem tylko jedną jego publikację do tej pory i była rzeczywiście nie najgorsza. ale nic nadzwyczajnego. S. King lepszy :P

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

wiadomo;p ale filmy na pdst Kinga sa czesto spartolone ;p

ocenił(a) film na 8
oldie

1408 bardzo mi się podobał. zieloną milę też ludzie chwalą, dla mnie była tylko i wyłącznie ok

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

te dwa dla mnie super, najbardziej podobał mi się "uczeń szatana", ale nawet Lśnienie mnie tak bardzo nie porwało, a filmy na podstawie różnych opowiadań, np. Boogeyman czy Dzieci kukurydzy można było zrobić o wiele lepiej niestety;/

ocenił(a) film na 8
oldie

uczeń szatana mówisz? zorientuje się i obejrzę w takim razie.

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

noo, mi sie podobał bardzo, poczytaj recenzje, jesli lubisz taki klimat, to może Ci się spodobać, jak obejrzysz daj znać jak wrażenia;)

ocenił(a) film na 8
oldie

a co robiłaś o 2 w nocy przy komputerze? ;] grzeczne dziewczynki dawno śpią o tej porze ; )

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

grzeczne śpią..;) a dla tych mniej grzecznych istnieje jeszcze kilka innych opcji - np. oglądanie filmów hehehe;)

ocenił(a) film na 8
oldie

:) może i racja. gorzej jak o 6 trzeba wstać. ok dzięki za rozmowę i rekomendacje ; )

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

Ja sobie mogę pozwolić spać do 12;) nie ma problemu, pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
oldie

studentka, bezrobotna czy na urlopie macierzyńskim? ;]
właśnie oglądałem "Dziewiąte Wrota". Polańskiego, jako że lubię grę Johnego. świetny, serio. mroczny i zagadkowy

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

studentka!;) najlepszy okres życia :D:D widziałam go też;) a z Johnym to jeszcze "Sekretne okno" jest dosyć spoko;)

ocenił(a) film na 8
oldie

hm, tak myślałem ;] w takim razie sekretne okno też trzeba dopisać do listy

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

wnioskuję, że u Ciebie pobudka o 6 oznacza wyjście do pracy?;p dopisać, a jakże, warto ;)

ocenił(a) film na 8
oldie

niezupełnie. chyba powinienem zwracać się "Pani", bo młodszy jestem :) do szkoły trzeba wstawać

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

współczuję, ale pocieszeniem jest, że studia masz jeszcze przed sobą;) żadna pani, bo czuję się staro! ;p

ocenił(a) film na 8
oldie

:) do studiów jeszcze mam 2 latka, bo technikum mi się zachciało. a to chyba był błąd mały, bo w tym roku miałbym już maturę. a co studiujesz?

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

aa to spoko, przedłużyłeś sobie trochę młodość:D ja studiuję filologię angielską, myślę o drugim kierunku - psychologii. a Ty myślisz o jakichś konkretnych studiach? może kulturoznawstwo? będziesz wymiatał z kinematografii hehhe;)

ocenił(a) film na 8
oldie

nie, to raczej nie dla mnie. robię technikum informatyczne, a o studiach to myślę, chciałbym agh w krakowie na informatykę i ekonometrię. wydaje się ciekawy kierunek. tylko muszę zdać angol rozszerzony z czym będzie problem :P

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

Dam Ci korki :D patrz, jak dobrze trafiłeś hehehe;)

ocenił(a) film na 8
oldie

no właśnie widzę ;] a na którym roku już jesteś? i to pierwszy stopień czy drugi?

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

za kilka dni zaczynam trzeci licencjacki, więc czeka mnie obrona :D do matury korki mogłabym dawać :D

ocenił(a) film na 8
oldie

no nie wątpię ;] w takim razie powodzenia na studiach. jak coś ciekawego obejrzysz to daj znać ;)

ocenił(a) film na 3
mrsomebody

obejrzałam właśnie:D zawrót głowy hitchcocka, bardzo dobry moim zdaniem ;) a, i nie dziękuję za powodzenie, żeby nie zapeszyć ;p

użytkownik usunięty
oldie

No wiesz ?! Ja po tym filmie od razu bym sie z nia ozenil ;)

ocenił(a) film na 3

A nie z Sharon Stone po Nagim instynkcie?;)

użytkownik usunięty
oldie

Sharon zdecydowanie nie jest w moim guscie. Ale gdyby miala takie czarne, glebokie oczy to kto wie ;)

ocenił(a) film na 10
oldie

Bo Amelia nie byla zdrowa psychicznie...

ocenił(a) film na 3
lealouse

skoro tak twierdzisz...;p