Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272193
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

jako wielka fanka tego filmu postanowiłam nagrac go sobie na dekoder. Często leci na tvp hd, a moi rodzice nie gustują w tego typu filmach, więc pomyślałam nagram sobie i będę mogła w każdej chwili do niego wrócić. Niestety parokrotne próby nagrania skończyły się fiaskiem. Tego po prostu nie da się nagrać!! Pierwszy film z jakąś blokadą czy co? a może magia (: ?

littillea

filmu nie można nagrać bo jest zaczarowany? hoho

littillea

Mam ten film na DVD. Ale faktycznie, ma on w sobie wielką magię, jaką jest ŻYCIE i czerpanie z niego choćby najmniejszych przyjemności. Amelia to potrafi, pomaga każdemu, choć nie umie pomóc sobie, bo jest na wskroś altruistyczna. Na szczęście ci, którym pomogła, łączą swe siły, by i ona mogła coś zyskać od życia. Mianowicie - wielką miłość na całe życie. Ten film jest jak piękna bajka dla dużych dzieci o tym, co jest najważniejsze w życiu. I co z tego, że główna bohaterka nie odzywa się prawie wcale, a jak już, mówi bardzo mało? Ona przede wszystkim słucha, a nie każdy to potrafi. Przy okazji również wielką rolę gra jej wyobraźnia, co wiele mówi nam o tej postaci. Amelia to prawdziwy skarb. Oby było jak najwięcej takich wśród nas.

ocenił(a) film na 10
littillea

Jeżeli jesteś wielka fanką tego filmu, albo jakiegokolwiek innego, to kup sobie DVD. Wspierasz tym samym twórców filmu i uwierz, nie ma problemu z odtworzeniem.

lullabyfor

jeśli leci na TVP HD to i praktycznie tak jakby za niego zapłaciła :D

ocenił(a) film na 10
kurzi5

Ja mam Amelie w wersji HD 720. Mialem zamiar kupic wersje 1080, tylko gdzie to odtworze, jak nie mam Blu-Ray w domu :P