Jeżeli lubicie typowe amerykańskie komedie romantyczne i oklepane historie,dialogi to nawet nie bierzcie sie za oglądanie tego filmu. Ja go kocham i az zal mi czytac niektóre durne komentarze. Niestety, ale zeby docenic ten film trzeba po pierwsze lubic francuskie kino, a po drugie naprawdę oglądac go uważnie. Moim zdaniem nie tylko muzyka zasługuje na uznanie (a jest niesamowita) ale tez cała historia, gra aktorów i w ogóle wszystko wszytsko wszytsko :p
Zdecydowanie się zgadzam z przedmówczynią. Film ma baśniowy klimat, który potęguje świetnie dobrana gama kolorów, oraz cudowna muzyka. Często go po powtarzają na TVP HD i jest z tym mały problem, oglądałem już to chyba ze 3 razy w całości, ale za każdym razem jak przypadkiem trafiam na "Amelię" mówię sobie- tylko kawałek, później następny i ostatecznie oglądam do końca, bo tam każda scena jest świetna. Nie wiem jak to możliwe, ale nie ma tam ani jednej dłużyzny, każda scena jest świetna i niezapomniana. No i te wielkie czarne oczy Amelii, są dopełnieniem dzieła :)