Amelia

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
2001
7,6 272 tys. ocen
7,6 10 1 272193
7,6 61 krytyków
Amelia
powrót do forum filmu Amelia

idiotyczny film

użytkownik usunięty

nie wiem jakim cudem ten film ma takie wysokie noty, nie pamietam kiedy ostatni raz tak sie wynudzilam ogladajac film. glupia akcja a na aktorke patrzec nie mozna, jest irytujaca

ocenił(a) film na 9

Takim cudem, że reszcie ludzkości przypadł do gustu, a to czy się podobał to kwestia wrażliwości i poziomu intelektualnego. Może konkretniej napiszesz co Ci się nie podobało, to podyskutujemy. Nie każdemu musi się podobać, ale wolę konstruktywną krytykę niż smarkatą wypowiedź bez argumentów, kropek i wielkich liter.

Ja tez chętnie posłuchałabym co w tym filmie było takiego złego. Jasne każdy ma inny gust ale myślę, że chodzi tu o to iż po prostu nie zrozumiałaś filmu. Może spowodowane jest to zbyt niskim poziomem intelektualnym. Jeżeli nie pamiętasz wątków to proponuje obejrzeć film jeszcze raz. Może teraz trafniej odczytasz jego treść. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
katherine8

A ja się zgadzam z Alejandrą. To, że komuś się film nie podobał to nie znaczy, że go nie zrozumiał, albo jak większość coś lubi to nie znaczy, że ma rację- weżmy na przykład taki "Zmierzch", który jest jedną z największych pomyłek filmowych ostatnich lat a jego średnia ocena to 7 :D Oczywiście nie porównuję go do "Amelii", która dla mnie jest jednym słowem słaba. Na uwagę zasługuje dobra muzyka i dobre zdjęcia ale poza tym nic mnie w tym filmie nie "poruszyło" i nie zainteresowało.

ocenił(a) film na 9

No widzisz :) ale Ty chociaż przytaczasz argumenty za. Poza tym Twoja wypowiedź jest wyważona i ładnie napisana, a nie niechlujna jak założyciela/ki tematu. Mimo to nie zgadzam się, dla mnie film magiczny :) Każdy ma inny gust. Wracając do "Zmierzchu" to został on zjechany przez krytyków w przeciwieństwie do "Amelii".
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
kybe

Myślę, że jednak jest coś mądrego w tej waszej krytyce założycielki tematu bo pomijając jej brak argumentowania itp. to jak się tworzy nowy temat- powinno się go śledzić- w przeciwnym razie- po co zakładać? :) - Jak chce się wyrazić tylko swoją opinię bez dalszej potrzeby dyskusji to można to przecież zrobić na już istniejącym temacie nie? :) - No chyba, że koniecznie chce się zwrócić na siebie uwagę :) - To tylko takie moje własne przemyślenia :) A wracając do przedmiotu dyskusji :) - to oczywiście rozumiem, że może się podobać ale ja mam widocznie inne gusta :D Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Podziwiam was ludzi za tą cierpliwość w wytrwałym argumentowaniu każdego prowokatora.

ocenił(a) film na 10
Rogaty

Ja również. Oczywiście, że każdy ma jakiś tam określony gust, ale to nie jest powód do, jak to powiedziała pewna osoba powyżej, `smarkatej krytyki`, tylko dlatego, że nie zrozumiało się filmu. Mnie osobiście film podobał się bardzo i spośród wszystkich filmów jakie obejrzałam (a nie są to tylko te, które oceniam na tej stronie),` Amelia` pozostaje moim ukochanym! : )) Pozdrawiam ludzi o dobrym guście.