American Pie: Księga miłości

American Pie Presents: The Book of Love
2009
5,8 51 tys. ocen
5,8 10 1 50659
4,2 5 krytyków
American Pie: Księga miłości
powrót do forum filmu American Pie: Księga miłości

AMERICAN PIE 7: KSIĘGA MIŁOŚCI Johna Putcha wieńczy cykl czterech sequeli nakręconych po oryginalnej kinowej TRYLOGII AMERICAN PIE.

Nie jestem fanem ani orygianlego AMERICAN PIE, ani też humoru spod znaku fekalno-seksulanego.
Siódma część popularnej serii kolejny raz udowodniła, iż formuła głupiutkiej seksualnej komedii dla nastolatków już się przeterminowała i wyczerpała.

Dziś nawet jesli ktoś strzela niby prostackim humorem (jak judd Apatow) robi to z klasą i co ważniejsze stosuje zasadę podwójnego intelektualnego kodowania. Młoda widownia z kolei woli już mądrzejsze komedyie dla nastolatków czego dowodem może być kasowy sukces fantastycznego JUNO.

Serii AMERICAN PIE nie pozostało więc nic innego jak dokończyć swego żywota na płytach DVD i w telewizjach kablowych.
Poziom realizacji siódmej cześci jest jak na standardy kina klasy B i C całkiem znośny.

Niesttey tego samego nie można powiedzieć ani o aktorstwie, ani o scenariuszu. Zaangażowani do filmu młodzi aktorzy z reguły nie potrafią tu nawet grać. Poziom 99% dowcipów zawartych w tym filmie jest wręcz żenujący ze śmiercia staruszki robiącej dobrze jednemu z chłopców na czele.
Ohydne to , okropne i kompletnie pozbawione sensu.

Produkcji nie pomagają nawet gwiazdy zaangażowane do epizodów. Jest oczywiście nieśmiertelny Eugene Levy -ale powtarza on stare chwyty.
Są małe scenki z udziałem C. Thomasa Howella i Bretta Michaelsa-ale co z tego?!

Jest wreszcie Rosanna Arquette w roli matki glównego bohatera. Co robi w tak marnej produkcji ta znana i lubiana aktorka?! Pokornie zarabia na życie.

W całej mizerii wtórnej i pozbawionej dobrego smaku siódmej odsłonie AMERICAN PIE odnalazłem jeden całkiem zgrabny żart, gdy pewna bohaterka stwierdza, że wie sporo o seksie i miłości bo "Oglądała BŁĘKITNĄ LAGUNĘ I SHOWGIRLS":) I to by bylo na tyle jeśli idzie o jasne punkty tej produkcji.

W hollywood podobno planują nakręcenie kolejnej odsłony serii- tym razem z udziałem oryginalnej obsady (znanej z trzech pierwszych cześci cyklu) i z duzym budżetem. sukcesu jednak temu filmowi nie wróżę, gdyż czasy się zmieniły, a i żaden z glównych aktorów serii AMERICAN PIE nie ma dziś najmocniejszego nazwiska w Fabryce Snów...

ocenił(a) film na 7

Czyli ma być 8 część??? Skąd to wiesz podaj linka do informacji. Na oficjalnej stronie AP nic niema na ten temat. Bardzo bym chciał się czegoś na ten temat dowiedzieć, jacy będą grac aktorzy. Bardzo mi na tym zależny, w necie nic o tym nie znalazłem.