PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593914}
6,8 139 tys. ocen
6,8 10 1 138833
5,9 30 krytyków
American Pie: Zjazd absolwentów
powrót do forum filmu American Pie: Zjazd absolwentów

Po ogloszeniu przez twórców o kontynuacji serii American Pie (mam tu na mysli czesci 1-3) nie mogłem sie doczekac 'Zjazdu Absolwentów'. W dniu premiery udałem się do kina i z sali wyszedłem bardzo usatysfakcjonowany. Całość trzyma się kupy, świetne powiązanie z pierwszymi częściami.
Jeśli ktoś mówi, że nuda, mało śmieszne itd to widać jest gburem, bo nawet najwiekszego nudziarza mozna bylo rozbawic na tym filmie. Były momenty śmieszne, ale i również takie, które chwytały za serce (choćby miłość Oza i Heather, która pomimu upływu kilkunastu lat "obudziła sie" w nich ponownie przez jeden weekend, pomimo iż przyjechali ze swoimi partnerami i ich taniec na balu przy piosence przy której pokazany był ich "pierwszy raz" w pierwszej czesci. Mimo, ze to bylo 13 lat temu to czlowiekowi sie przypominaja takie rzeczy i naprawde mozna sie wzruszyc).
Ktoś napisał, że American Pie jest dla bardzo wąskiego grona ludzi, dla małolatów, dla ludzi nie lubiących wysilać mózgu itd.. NIEPRAWDA! Pierwsza część oglądałem mając 16 lat, dzisiaj mam prawie 30 i bardzo chetnie wybralem sie na te film ze wzgledu na sentyment do aktorów, ciekawosc potoczenia sie losow glownych bohaterow itd itd
Naprawde kazdemu bym zyczyl zeby po tylu latach utrzymywac taka przyjazn, chociaz to tylko film to i tak jest to piękne.
Oczywiscie film bardzo polecem!

ocenił(a) film na 9
muszyn_pc

Obejrzałem ten film dziś i potwierdzam. Czytając uwagi na filmweb, myślałem że to będzie gniot jak 7 część. Ale film naprawdę trzyma poziom serii 1-3. Jestem zadowolony. Chętnie bym obejrzał dalszą kontynuację przygód paczki "z rocznika 1999", ale to raczej niemożliwe (chyba, że za kolejne kilanaście lat).

ocenił(a) film na 10
1922

nie wiem czy zauważyłeś, ale na samym końcu chłopaki powiedzieli sobie, ze po co czekac kolejne 13 lat skoro można sobie robić taki zjazd w ich gronie co roku. Stukneli sie kubeczkami i powiedzieli do zobaczenia za rok :)
wiec zobaczymy.. moze nie bedziemy musieli czekac kolejne 13 lat :)

ocenił(a) film na 9
muszyn_pc

zauważyłem :) Ale raczej to mało prawdopodobne by dokręcili co rok kolejne części, chociaż kto wie :P

ocenił(a) film na 8
1922

Prawdopodobnie bo sukcesie jaka ta część odnosi się pokuszą i w ciągu 1-2 lat zrobią kolejną :P

ocenił(a) film na 8
DyndaS

O ile ta część odniesie na tyle kasowy sukces. Dla jestem jak najbardziej "za" , dla mnie to bardzo spoko film, ale trochę boję się,że dzisiejsza młodzież mogła za bardzo przywyknąć do gniotów takich jak części 4-7 ... Chociaż skoro kręcili kolejne części czegoś takiego, to "Zjazd 2 " powinni zrobić tym bardziej (jeżeli uda się znowu zebrać ekipę) :) Cóż, to the next step :D

muszyn_pc

Bałem sie co z tego wyjdzie :) Ale jestem wielce zadowolony stare dobre American Pie :) Oh jak ja tesknie za czasami liceum .... :/ Stifler rządzi xD Stara ekipa się spisała a nie jak żałosny beta house :|