PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593914}
6,8 139 tys. ocen
6,8 10 1 138763
5,9 30 krytyków
American Pie: Zjazd absolwentów
powrót do forum filmu American Pie: Zjazd absolwentów

Dobry film

ocenił(a) film na 8

Mam sentyment do całej serii American Pie. Pewnie wiele osób dorastało z ty filmem. Ciesze się że American Pie Reunion to powrót starych dobrych bohaterów tej sagi :) Może nie jest to arcydzieło w kategorii komedii ale powrót wszystkich bohaterów pierwszej części to naprawde miły akcent

ocenił(a) film na 7
aras66

A jak oceniasz film ? Jakieś pełniejsze doznania czy tylko obejrzeć by widzieć ?

ocenił(a) film na 9
kaczoresek

ja uwielbiam cała serię American Pie :) bardzo chciałam go obejrzeć, ale obawiam się , że to będzie beznadziejny ogrzewany kotlet ;) - ale baaardzo miło się rozczarowałam ;) film jest po prostu rewelacyjny :) wymiata od początku do końca mega zabawny :) wielki ukłon :))))))) dla reżysera kawał dobrej roboty :) klimat niezmienny od reszty części :D grzech nie iść do kina :) dodam ,że cała była pełna i każdy śmiał się do upadłego :)))))) żarty zajebiste :)))))) ogólnie jeden z fajniejszych filmów na jakich byłam w kinie ;) a chodzę często ;)

ocenił(a) film na 7
dorotag87

Dziękuję bardzo. Do kina się wybiorę ale na razie poluje na BluRay'a. :)

ocenił(a) film na 8
kaczoresek

Jeśli patrzeć pod względem komedii i pod względem tych którzy mają pierwszy raz styczność z American Pie oceniłbym go przeciętnie 5-6/10. Ale jeśli brać pod uwagę film jako kontynuacje 3 częsci filmu to wyszło przyzwoicie 8/10.

ocenił(a) film na 7
aras66

Dziękuje jeszcze raz. Tak jak już wyżej napisałem do kina pójdę. Namówiliście mnie ;)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
kaczoresek

Nie jest to jakis skok na kase na 4 czesc w gore, podobny klimat, Stifler ale czegos brakowalo, tutaj mimo ze sa juz dorosli wciaz sa mlodzi jak w AP1 :)

ocenił(a) film na 9
D1RT

No i wciąż te same upodobania hehe a szczególnie Jim :P, ale najlepsze jak na końcu stifler odegrał się na Finchu z jego mamą :P

ocenił(a) film na 9
aras66

Ja tam nie uważam, żeby to był odgrzewany kotlet. Po części trzeciej, która skończyła się ślubem Jima i Michelle, brakowało mi właśnie takiej kropki nad i. Reunion świetnie zamyka cały cykl :).
Film nie zawiodł pod względem humoru, jeśli kogoś bawią niesmaczne, klozetowe żarty, z których słyną poprzednie części, nie zawiedzie się. Ja się usmiałam, niektóre gagi wymiatają (Stifler jako fan Zmierzchu rządzi) :)
O ile pozostałe części są po prostu odmóżdżająca komedią, ta część jest komedią z nutką sentymentalno - refleksyjną. bohaterowie juz nie są stukniętymi, zdesperowanymi małolatami. Dobili do 30tki. To jest taki głupi wiek, że człowiek nie jest już nastolatkiem i jest za stary na pewne rzeczy. Z drugiej zaś strony jest za młody na tzw dorosłe życie - praca, dom, dziecko, małżeństwo. Bo lat to zbyt mało, żeby reszte zycia spędzić na oglądaniu seriali w kapciach. I to mnie trochę chwyciło w filmie.
Samo podsumowanie - genialne! Wielki plus że pokazali się wszyscy bohaterowie, była Nadia, Jessica, Sherminator, po prostu wszyscy (w Weselu nie było wielu osób np Oza). Niektórzy załozyli rodziny, inni zmienili orientacje seksualną :). No i wreszcie Stifler zemścił się na Finchu :). A mama Stiflera też znalazła uroczego adoratora :). Fajne też jest to, że nie każdy z bohaterów ma idealne życie, raczej różnie im sie poukładało (więc nie było tak bardzo cukierkowo). Jak to w poprzednich częściach - każdy na końcu się z kimś bzyknął :P.
Fani cyklu powinni iść obowiązkowo, świetna zabawa i takie podsumowanie calego cyklu. Jeśli ktoś nie widział poprzednich części, niech najpierw nadrobi 3 poprzednie.

ocenił(a) film na 8
negrita84

3 pierwsze a nie poprzednie :>

ocenił(a) film na 8
negrita84

Zgadzam sie w 100%. No i Reunion kończy sie w ten sam sposób co american pie 1. Chlopaki siedzą razem i piją za "kolejny krok" w ich życiu. :)