PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593914}
6,8 139 tys. ocen
6,8 10 1 138796
5,9 30 krytyków
American Pie: Zjazd absolwentów
powrót do forum filmu American Pie: Zjazd absolwentów

że ma pewną złotą malinę za najgorszy sequel roku. Gorzej wypadł niż senny gniot Piratów z Karaibów 4 na tle pozostałej trójki. Razi po oczach zmiana scenarzystów. Prymitywne i suche teksty nie są ani fajne ani śmieszne. Scenariusz jakby klejono taśmą losowo wybrane pomysły na sceny. Przez cały film wszyscy nijak się próbują bawić, by na końcu przez 3 minuty zachwalać, że było zajebiście i najlepiej w ich życiu i nie mogą się doczekać powtórki. Aż prawa brew się unosi... Nawet 4, 5, 6 są lepiej pomyślane i bardziej zasługują na nazwę american pie. Tam przynajmniej się bawią. Można obejrzeć by poprzeć moje zdanie, ale na ten tytuł nie zasługuje i na bilet do kina również. Niektóre teksty są na poziomie polskich scenarzystów od "polskich komedii", m.in. wyjazdu, lub być może kaca. Statystyki mówią same: weekend otwarcia 20 mln $ (dwa razy więcej niż poprzedni rekord scenarzystów ok. 10 mln $) i (dwa razy mniej niż otwarcie poprzednich części ok. 40 mln $). Szkoda, że zmarnowali potencjał tej serii.

ocenił(a) film na 3
irishdubliner6

pierwszy sprawiedliwy!
tak długo oglądałem komentarze i szukałem wątku takiego jak ten [za długo o dziwo], krytyka, trafna ale bez przegięcia, bo ten film na ekscytację nie zasługuje. W 3/4 filmu byłem gotów wyjść z kina.
Punch line [puenta] tego filmu powinna brzmieć
TO JUŻ NIE JEST COLLEGE NIE PRZYSTOI NAM SIĘ BAWIĆ, JESTEŚMY DZIADKI POGADAJMY CO TAM W ŻYCIU NAM NIE WYSZŁO
więc w filmie narzekają, tłumaczą dlaczego jest źle, dlaczego coś nie wyszło, starają się żeby było lepiej i mówią o tym, kurvva - na serio? komedia?

a poprzednie części były dobre... straszny film był dobry... głupi i głupszy był, ten jest nuda - tylko sentyment i nostalgia, mogą spowodować że ten film się podoba, bo śmieszny on jest jak na lekarstwo, szalony w ogóle.

PS nawet god bless america jest śmieszniejszy, ale jak ktoś chce obejrzeć coś w stylu america pie: beggining, musi obejrzeć BLUE MOUNTAIN STATE, jest wszystko!

ocenił(a) film na 7
irishdubliner6

a która część AP była śmieszna ?? dla mnie chyba tylko 3, druga i pierwsza miała pare śmiesznych momentów, i tak samo jest z tą najnowszą ... o innych częściach szkoda rozmawiać bo były do dupyyy...

ocenił(a) film na 6
aro8736

Dokładnie tak samo myślę ta część jest kiepska i bez polotu wyraźnie odstaje od pierwszych 3 z oryginalnym składem

irishdubliner6

W takim razie ja oraz pozostałe 200 osób, które były w kinie i się śmiały do rozpuku muszą iść się leczyć no bo jak inaczej. Tak na poważnie to spodziewałem się kiepskiego filmu a tu takie pozytywne zaskoczenie :). Jeśli chodzi o mnie to te 4,5 czy 6 wcale nie były śmieszne - wręcz żal dupę ściska. Tak więc - obejrzałem i nie popieram. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
moscu

dokładnie, wasze poczucie humoru jest chyba słabe...

ocenił(a) film na 8
moscu

Dokładnie moscu.Byłem na seansie,gdzie była pełna sala cos ok.200-300 osób i ludzie piali ze smiechu a po seansie niektórzy nawet klaskali(co dla mnie było juz popłynieciem sporym z fantazją ;) Ja tez sie swietnie bawiłem.Nie wiem niektórzy tutaj chyba uważają sie za takich wybitnych odbiorców kina ,że już poporstu nic na swiecie nie moze ich rozmieszyc czy wystraszyć ;) pozdro dla kumatych.

ocenił(a) film na 1
Igor89

a później głosowaliście grupowo sms-ami na "koko koko euro spoko"?!...
To też wasz rozbawiało? Po obejrzeniu koko koko euro spoko mogę zrozumieć, dlaczego filmy oscarowe mają niższą ocenę od tego gniota.

ocenił(a) film na 10
irishdubliner6

Banda krytyków z dupy się wyrwała:) każdy ma inny gust i każdego smieszy co innego:) mi się ta czesc bardzo podobala podobnie jak wiekszosci ludzi ktorzy siedzili w kinie:) skoro nie lubicie takich filmow to po co marnujecie pieniadze na bilet:) Pozdrawiam i zycze udanego krytykowania moze sami sprobujcie stworzyc cos z ncizego co bedzie wspominalo kilka milionow ludzi przez kilka najblizszych lat:) pozdrawiam:)

zieba_a

bo nie można nie tworzyć filmów i krytykować? genialna teza ;]
a wg mnie cała seria jest mega z dupy wzięta, nie wiem taplanie kogoś w czyjejś spermie czy gównie mnie nie jara... w sumie nie cała seria całej nie oglądałem chyba... co do ostatniej serii to jak na komedie nie jest w ogóle śmieszna, plus że jest troche sentymentalna ale to troche plus dla filmu a nie dla komedii. Ogólnie się zgadzam, ogólnie akcja też słaba, w sumie nic się nie dzieje, no chyba że kogoś to porwało, no to niech płynie.
a do kina za 1 zł bym na to nie poszedl, piractwo szerzę, na lepsze filmy chodzę :)

ocenił(a) film na 6
irishdubliner6

Haha a mówi to ten który gówno pokroju 'Eurotrip' oenił na 10. Ludzie nie karmcie trolla. Pozdrawiam

irishdubliner6

nie jestem w stanie uwierzyć w tą ocenę. u mnie w kinie się nie śmiali, zresztą z czego, tak naprawdę?

ocenił(a) film na 9
irishdubliner6

Prawda jest taka, że do oceniania filmów się nie nadajesz. Idź, zniknij, przepadnij. Może się postarzałeś i rynsztokowe żarty już cię nie bawią. Zdecydowanie lepsza część niż American Pie 2, ogólnie świetna.

ocenił(a) film na 8
irishdubliner6

Zależy jak podejść do filmu - jeśli dorastało się z American Pie miło jest zobaczyć po tylu latach, że panowie także się rozwinęli, a nie pozostali "zabawowi" i broń boże nie są debilni jak to miało miejsce w AP 4-6. Film był skierowany przede wszystkim do tych, którzy nie poszli do kina żeby zobaczyć powtórkę z rozrywki o dojrzewających koleżkach, którzy próbują zaliczyć, ale żeby zobaczyć jak wygląda ich "teraźniejszość". Bez sensu te statystyki ile co zarobiło, mnie się podobało i piona wszystkim, którzy się uśmiali.