że ma pewną złotą malinę za najgorszy sequel roku. Gorzej wypadł niż senny gniot Piratów z Karaibów 4 na tle pozostałej trójki. Razi po oczach zmiana scenarzystów. Prymitywne i suche teksty nie są ani fajne ani śmieszne. Scenariusz jakby klejono taśmą losowo wybrane pomysły na sceny. Przez cały film wszyscy nijak się próbują bawić, by na końcu przez 3 minuty zachwalać, że było zajebiście i najlepiej w ich życiu i nie mogą się doczekać powtórki. Aż prawa brew się unosi... Nawet 4, 5, 6 są lepiej pomyślane i bardziej zasługują na nazwę american pie. Tam przynajmniej się bawią. Można obejrzeć by poprzeć moje zdanie, ale na ten tytuł nie zasługuje i na bilet do kina również. Niektóre teksty są na poziomie polskich scenarzystów od "polskich komedii", m.in. wyjazdu, lub być może kaca. Statystyki mówią same: weekend otwarcia 20 mln $ (dwa razy więcej niż poprzedni rekord scenarzystów ok. 10 mln $) i (dwa razy mniej niż otwarcie poprzednich części ok. 40 mln $). Szkoda, że zmarnowali potencjał tej serii.
pierwszy sprawiedliwy!
tak długo oglądałem komentarze i szukałem wątku takiego jak ten [za długo o dziwo], krytyka, trafna ale bez przegięcia, bo ten film na ekscytację nie zasługuje. W 3/4 filmu byłem gotów wyjść z kina.
Punch line [puenta] tego filmu powinna brzmieć
TO JUŻ NIE JEST COLLEGE NIE PRZYSTOI NAM SIĘ BAWIĆ, JESTEŚMY DZIADKI POGADAJMY CO TAM W ŻYCIU NAM NIE WYSZŁO
więc w filmie narzekają, tłumaczą dlaczego jest źle, dlaczego coś nie wyszło, starają się żeby było lepiej i mówią o tym, kurvva - na serio? komedia?
a poprzednie części były dobre... straszny film był dobry... głupi i głupszy był, ten jest nuda - tylko sentyment i nostalgia, mogą spowodować że ten film się podoba, bo śmieszny on jest jak na lekarstwo, szalony w ogóle.
PS nawet god bless america jest śmieszniejszy, ale jak ktoś chce obejrzeć coś w stylu america pie: beggining, musi obejrzeć BLUE MOUNTAIN STATE, jest wszystko!
a która część AP była śmieszna ?? dla mnie chyba tylko 3, druga i pierwsza miała pare śmiesznych momentów, i tak samo jest z tą najnowszą ... o innych częściach szkoda rozmawiać bo były do dupyyy...
Dokładnie tak samo myślę ta część jest kiepska i bez polotu wyraźnie odstaje od pierwszych 3 z oryginalnym składem
W takim razie ja oraz pozostałe 200 osób, które były w kinie i się śmiały do rozpuku muszą iść się leczyć no bo jak inaczej. Tak na poważnie to spodziewałem się kiepskiego filmu a tu takie pozytywne zaskoczenie :). Jeśli chodzi o mnie to te 4,5 czy 6 wcale nie były śmieszne - wręcz żal dupę ściska. Tak więc - obejrzałem i nie popieram. Pozdrawiam
Dokładnie moscu.Byłem na seansie,gdzie była pełna sala cos ok.200-300 osób i ludzie piali ze smiechu a po seansie niektórzy nawet klaskali(co dla mnie było juz popłynieciem sporym z fantazją ;) Ja tez sie swietnie bawiłem.Nie wiem niektórzy tutaj chyba uważają sie za takich wybitnych odbiorców kina ,że już poporstu nic na swiecie nie moze ich rozmieszyc czy wystraszyć ;) pozdro dla kumatych.
a później głosowaliście grupowo sms-ami na "koko koko euro spoko"?!...
To też wasz rozbawiało? Po obejrzeniu koko koko euro spoko mogę zrozumieć, dlaczego filmy oscarowe mają niższą ocenę od tego gniota.
Banda krytyków z dupy się wyrwała:) każdy ma inny gust i każdego smieszy co innego:) mi się ta czesc bardzo podobala podobnie jak wiekszosci ludzi ktorzy siedzili w kinie:) skoro nie lubicie takich filmow to po co marnujecie pieniadze na bilet:) Pozdrawiam i zycze udanego krytykowania moze sami sprobujcie stworzyc cos z ncizego co bedzie wspominalo kilka milionow ludzi przez kilka najblizszych lat:) pozdrawiam:)
bo nie można nie tworzyć filmów i krytykować? genialna teza ;]
a wg mnie cała seria jest mega z dupy wzięta, nie wiem taplanie kogoś w czyjejś spermie czy gównie mnie nie jara... w sumie nie cała seria całej nie oglądałem chyba... co do ostatniej serii to jak na komedie nie jest w ogóle śmieszna, plus że jest troche sentymentalna ale to troche plus dla filmu a nie dla komedii. Ogólnie się zgadzam, ogólnie akcja też słaba, w sumie nic się nie dzieje, no chyba że kogoś to porwało, no to niech płynie.
a do kina za 1 zł bym na to nie poszedl, piractwo szerzę, na lepsze filmy chodzę :)
Haha a mówi to ten który gówno pokroju 'Eurotrip' oenił na 10. Ludzie nie karmcie trolla. Pozdrawiam
nie jestem w stanie uwierzyć w tą ocenę. u mnie w kinie się nie śmiali, zresztą z czego, tak naprawdę?
Prawda jest taka, że do oceniania filmów się nie nadajesz. Idź, zniknij, przepadnij. Może się postarzałeś i rynsztokowe żarty już cię nie bawią. Zdecydowanie lepsza część niż American Pie 2, ogólnie świetna.
Zależy jak podejść do filmu - jeśli dorastało się z American Pie miło jest zobaczyć po tylu latach, że panowie także się rozwinęli, a nie pozostali "zabawowi" i broń boże nie są debilni jak to miało miejsce w AP 4-6. Film był skierowany przede wszystkim do tych, którzy nie poszli do kina żeby zobaczyć powtórkę z rozrywki o dojrzewających koleżkach, którzy próbują zaliczyć, ale żeby zobaczyć jak wygląda ich "teraźniejszość". Bez sensu te statystyki ile co zarobiło, mnie się podobało i piona wszystkim, którzy się uśmiali.