PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33523}

Amerykański ninja 2

American Ninja 2: The Confrontation
1987
5,7 4,6 tys. ocen
5,7 10 1 4649
4,5 2 krytyków

Amerykański ninja 2
powrót do forum filmu Amerykański ninja 2

Moim zdaniem jest lepszy niż część pierwsza.

Moim skromnym zdaniem nie jest tak nudny jak "jedynka", tutaj przynajmniej coś się dzieje. Akcja jest dynamiczniejsza niż w 1.

Najlepsze sceny rozgrywają się na wyspie, gdy Jackson i Armstrong płyną z kumplami. Wszystcy idą popływać, a Armstrong idzie w głąb wyspy i leje się z Ninja.

Kolejną dobrą sceną jest bójka w barze, hehe :) Jak Jackson i Armstrong pakują się do samochodu i wyjeżdżają w porwanych na strzępy mundurach :)

Ale najlepsze sceny rozgrywają się pod koniec filmu na wyspie w laboratorium i na arenie walk, jak Dudikoff wykańcza tego osiłka.

Film ten widziałem wiele, wiele razy, gdy byłem małym dzieciakiem. Miałem na jednej kasecie VHS dwie pierwsze części "Amerykańskiego Ninja". Ten film bardzo na mnie wpłynął. Niestety kiedy vhs mi się zepsuło posprzedawałem wszystkie kasety z filmami. Dla mnie po prostu klasyk. Gdy spotkam wydanie na DVD, na pewno kupię.

Pozdrowienia dla rkrzys@... dzięki któremu przypomniałem sobie o istnieniu tego filmu.

W środę na Polsacie o 20:45, zapraszam do oglądania !

Pierwszą część obejrzałem u kumpla na video jakieś 12 lat temu i wtedy bardzo mi się podobała. Chyba w sumie obejrzałem 3 części tej "sagi" , ale dziś nie pamiętam dokładnie. Jeżeli zaś chodzi o 2 część to jakiś czas temu leciała w telewizji i postanowiłem obejrzeć i przypomnieć sobie stare dobre czasy. Niestety teraz miałem zupełnie inne wrażenia. Większość scen walki wywołała u mnie wybuch śmiechu a to za sprawą ich kiepskiej i "drewnianej" choreografii. Szczególnie "niezłe" walki były na plaży. Zaś kiedy do akcji włączał się czrnoskóry kumpel Armstronga myślałem że tyłek odpadnie mi ze śmiechu. Lepszy poziom prezentował ich przeciwnik tj. szef tych złych ninja. Jednak filmy z tej serii zawsze będę miło wspominał , bo do dzisiaj jestem fanem kina akcji. Pozdrawiam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Brawo!

Pierwsza osoba, która uważa ten "kicz kina akcji" za dobry film!

Brawo!

Pierwsza osoba, która nie uważa tego "kiczu kina akcji" za dobry film!