PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33523}

Amerykański ninja 2

American Ninja 2: The Confrontation
1987
5,7 4,7 tys. ocen
5,7 10 1 4663
4,5 2 krytyków
Amerykański ninja 2
powrót do forum filmu Amerykański ninja 2

Jest słabszy od części pierwszej, ale i tak daję 10/10. Jest tu dużo fajnych walk i trochę
humoru. Dudikoff w tak samo dobrej formie co w pierwszej części. Polecam!
10/10

cyborg.vandamme

No niestety czesc druga znacznie gorsza i to pod kazdym wzgledem i o ile czesc pierwsza byla naprawde klimatyczna i dobrze zrobiona, to juz jej druga odslona wymaga naprawde duzo silnej woli by nie parsknac smiechem i
wylaczyc film. Dudikow dostal ciala, podobniez czarnulek, damy ponetne i to wlasciwie wszystko co oferuje "Amerykański ninja 2", a szkoda, bo jedyneczka byla swietna i z polotem...
Polecam jedynie dla fanow gatunku ze wzgledu na sentyment do tamtych kochanych i szalonych lat...

ocenił(a) film na 5
cyborg.vandamme

Potrzebuje pomocy co do filmu który pamiętam przez mgłę może pomożecie. film raczej z lat 80 o ninji który zakładał srebrna maskę i mordował. jedyne co z tego filmu pamiętam to jak w kiblu założył tą maskę i zabił faceta co się odlewał to tyle.

ocenił(a) film na 2
vincent866

"Zemsta Ninji" z Sho Kosugim

ocenił(a) film na 5
shamar

Ciup to ten film który podałeś szacunek ja pierdziele nie spodziewałem się że ktoś mi w tym pomorze jeszcze raz dzięki. Mam jeszcze jeden film do zapytania ale z niego niestety chyba już za mało będę pamiętał otórz wiem tylko tyle że akcja się działa na dachu i żółtki tam za sobą gonili byle zwykle ubrani w swetry jakieś adidasy ale pamiętam coś szczególnego otórz strzelali na tych dachach z rurek jakby i hakami strzelali żeby sie zawiesić, pamietam że chyba tez sie cos długo przygotowywali wyciagali ten sprzęt rozkładali chyba nawet ktos z tego haka dostał w oko film tez z lat 80 ale niestety za mało z niego pamiętam to chyba azjatycka produkcja była bo samych żółtków pamiętam

ocenił(a) film na 2
vincent866

Nie ma sprawy. Ten film akurat był megaznany :)
Ja się potrafię głowić miesiącami nad starymi filmami i znaleźć nie mogę.

Ten drugi nie mam pojęcia.

cyborg.vandamme

Dlaczego w celu przeprowadzenia sledztwa oddelegowano zolnierzy marines? To niestety pozostanie zagadka... ale majac 10 lat, nie zaprzatalem sobie lepetyny takimi problemami, tylko cieszylem oczy. Dzisiejsza mlodziez ma okazje pograc w kazda gre o tematyce filmowej, nawet przed premiera filmu, czego ja niestety bylem pozbawiony. Ale jezeli znajdzie sie na tym forum ktos, kto pamieta kalkulator ATARI i gre NINJA , to serdecznie pozdrawiam...

ocenił(a) film na 5
Havard

Ja grałem na C64 w "The Last Ninja", świetna gra, szkoda, że nie ma wersji na PC... A co do filmu, to oprócz tego, że tak jak w jedynce śmieszne te sceny walk, to jak na ninja, słabo się poruszają, Foot Clan z TMNT zmiótł by ich z powierzchni ziemi. Główna aktorka brzydsza od tej z jedynki... I w sumie to tyle, reszta podobnie.