PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33523}

Amerykański ninja 2

American Ninja 2: The Confrontation
1987
5,7 4,6 tys. ocen
5,7 10 1 4649
4,5 2 krytyków

Amerykański ninja 2
powrót do forum filmu Amerykański ninja 2

I niby czym się tak podniecacie? Film jest totalną kichą. Jeszcze nigdy nie widziałem tak mizernie zrealizowanych scen walki (czytelne, sygnalizowane ataki sprawiają, że ogląda się to jak zwykły trening a nie walkę o życie). Żałosne.
Z wojowników ninja autorzy zrobili bezmózgich siepaczy, którzy nie potrafią walczyć. Lubią za to padać jak muchy. I nawet nazwisko Dudikoff nie ratuje tej produkcji.
Dobra rada - nie musisz, nie oglądaj...

P.S. Postacie to chyba jakieś androidy. Ani jeden zabity (ranny) nie uronił choćby kropli krwi. Praktycznie przez wszystkie potyczki miecz pozostaje czyściutki jak łza. Kompletna bzdura. LOL

NYPD

Kiedy Maćko , ma zupełną racje! Ten film jest straszny- tak pod względem realizacji jak i scenariusza. Może dzieciom się podoba , ale sądzę ,że nawet dziesięciolatką bardziej przypadło by do gustu ,,dziełko' w rodzaju : ,,Żółwie Njnja vs Power Rangers" niż seria o przygodach amerykańskiego njnj... Głupawe żółwie i inne pokemony przynajmniej nie udają, że są czymś więcej tylko kiczowatą bajeczka dla bardzo młodych , zaś ten obraz miał najwyraźniej ambicje być postrzegany jako poważny film akcji...

NYPD

bez komentarza

to jest film z lat 80, z czasow zimnej wojny

dwa slowa - KLASYKA GATUNKU

Bad_Santa

KULT!!!
niestety juz nie kreca w tym stylu, a malolaty urodzone po roku '90 nie wypowiadajcie sie, bo amerykanskiego ninjy nie zrozumiecie nigdy!

Uff ... dobrze, że urodziłem się w '88 więc mogę się wypowiedzieć :D Amerykański Ninja jest best, jeden z filmów mojego dzieciństwa które oglądałem z zapartym tchem. Za każdym razem gdy leciał w telewizji ja leciałem do fotela by usiąść i ten film oglądnąć każdą z części :)

NYPD

Może teraz tak to wygląda, ale 20 lat temu robił wrażenie.

NYPD

to jest klasyk!

za krótki <br/>
za krótki <br/>

moze i klasyk, ale ogladajac go dzisiaj poprostu nie moglem, i po 5 minutach musialem to wylaczyc. Poprostu zenada, Ci ninja to jakies pierdoly i debile, poprostu ich glupota poraza(np.chca rzucic siatke na dudikofa to czekaja z tym, poki on to zauwazy i zlapie siatke zrzucajac ich, nastepnie mieczem jednego z nich przecina miecz drugiego sic!, albo koles biegnie na dudikofa z mieczem trzymajac go caly czas po wyzej glowy, oczywiscie dudikof moze spokojnie wykonac zabojczy cios w klatke, ale i tak najlepsza scena w ktorej jeden zaklada dudikofowi line na szyje,po chwili dudikof line to zaklada na szyje drugiemu ninjy a ten pierwszy nawet tego nie zauwaza). Sceny walki rzeczywiscie odbywaja sie powoli, jakby co dopiero uczyli sie odtwarzanej sceny. Żenada przez wielkie Ż.

Ogladanie tego filmu to czerpanie glupoty, nie polecam.

sopel123

nie wiem czemu ale w prawie każdym filmie jest temat "SYF, KIŁA I MOGIŁA!" czy nie umiesz wymyślić czegoś nowego?