PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7}

Angielski pacjent

The English Patient
1996
7,4 75 tys. ocen
7,4 10 1 74746
6,5 32 krytyków
Angielski pacjent
powrót do forum filmu Angielski pacjent

śliwki

ocenił(a) film na 1

Film jest generalnie bardzo nudny, poza tym tematyka wojenna jest dla mnie nieinteresująca. Jedyna fajna scena, to gdy ranny bohater jest karmiony śliwkami. No czyli trochę za mało.

ocenił(a) film na 9
agatha

Jeżeli jakaś tematyka jest dla kogoś nie interesująca to nie znaczy jeszcze, że obejrzany film jest nudny ... ;)))) Trochę obiektywizmu. ;)

agatha

mnie film ogolnie bardzo sie podobal mimo ze jestem facetem i z reguly takich filmow nie ogladam ale ten zainteresowal mnie ze wzgledu na 2 wojne swiatowa ktora jest moja pasja ale ogolnie brawo wy tez powinniscie docenic ten film w koncu zostal najbardziej uhonorowanym filmem w historii amerykanskiej akademii filmowej :)

ocenił(a) film na 9
artur_woo84

No nie bardzo najbardziej uhoronowanym, bo istanieje jeszcze Titanic i Ben Hur. Raczej powiedziałbym, że najbardziej docenionym w historii tej głupiej nagrody.

ocenił(a) film na 8
Stansfield

A dlaczego głupiej? Jest mnóstwo kultowych filmów, które tylko Akademia doceniła, np. "Ojciec chrzestny".

ocenił(a) film na 6
Sqrchybyk

nie jest to film tak do końca o tematyce wojennej.Wojna jest tylko tłem i przyczyną tragedii bohaterów