PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7}

Angielski pacjent

The English Patient
1996
7,4 75 tys. ocen
7,4 10 1 74683
6,3 37 krytyków
Angielski pacjent
powrót do forum filmu Angielski pacjent

nigdy nie zapomnę...

użytkownik usunięty

Reklamę tego filmu widzialam długo po tym jak był znany... zobaczyłam ją na zapowidziach w kasetach.... po oglądnieciu kolejenego nudnego filmu pobiegłam do wypozyczalni zapytac o "Angielskiego Pacjenta" okazało sie, że film jest już stary i nie ma go na kasetach ( to bylo jakoś dwa lata temu.. moze trzy) załamałam sie.. miesiąc poźniej otwieram program TV, spogądnęłam na świeta ( Wigilję ) a tu moj kochany "stary" "THE ENGLISH PATIENT" nie wiedzialam jak zareagować .... prawie płakałam ze szczęścia.. gdy nastał czas filmu, usiadłam wygodnie i zaczęło sie... w pierwych 10 minutach wiedziałam ze to bedzie wspaniałe... te sceny zapamiętam do końca.. Oglądałam sporo filmów i właśnie ten zaliczam do jednego z najlepszych :) potem oglądałam go chyba z 10 razy ( nagranego na kasetę) i za każdym mnie to nie nudziło :) najbardziej utkwiły mi w pamięci 2 sytuacje ... 1) gdy László wrócił po swoją Katharine i zastał ja nieżywą .... i wtedy wziął jej zwłoki owinięte białym płótnem.... zaś 2) gdy Hana znalazła fortepian i zaczęła na nim grać... ta melodja nigdy nie uleci z mej pamieci.... zawsze będę ja slyszala w pamieci tak jak jakby w realu WSPANIAŁY FILM