PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7}

Angielski pacjent

The English Patient
1996
7,4 75 tys. ocen
7,4 10 1 74746
6,5 32 krytyków
Angielski pacjent
powrót do forum filmu Angielski pacjent

pustynia !

użytkownik usunięty

film trwa okoły trzech godzin , ale mijającego caszu wogóle nie odczułma , film widziałam juz trzy razy
jest na prawde dobry . zdjęcia przepiękne ....pustynia...fajnie rozegrana fabuła z tym poczatkiem i końcem
swietna obsada Finnes, Binoch, Scot-Thomas i Dafoe(?-proszę wybaczyc błąd w nazwisku , ale nie jestem pewna :)
teraz zawsze gdy słyszę odglos silnika samolotu
wyobrażam sobie Almasziego jak leci:)))
dwa watki miłosne bardzo piękne , jest w tym filmie jaka nie powtarzalna atmosfera- wciąga
sprawia iż przeżywa slę go glęboko w duszy, porusza co w srodku lubię do niego wracać
ach pozatym pustynia to takie wspamiałe miejsce więc dla samych widoków warto obejrzeć
muslę, że nie jest przereklamowany .zaraz po obejrzeniu zwróciłam sie do książkowego pierwowzoru autorstwa Ondaatje Michaela
i stwierdziłam ,że reżyser jest niesamowity , na podstawie taj książki nakręcił film , jest
baaardzo trudna do sfilmowania , jest w ogóle bardzo trudna, polecam z całego serca myslę , że warto zobaczyć pozostawia taka melancholijna nutkę
poprostu pozostaje w pamięci ma na prawdę dużo niesamowicie pięknie nakręconych zdjęć na 5 z ogromniastym plusem !