PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3890}

Anna tysiąca dni

Anne of the Thousand Days
1969
7,3 3,5 tys. ocen
7,3 10 1 3463
6,8 4 krytyków
Anna tysiąca dni
powrót do forum filmu Anna tysiąca dni

Wole Meyers'a jako Henrysia :]
Chociaz ten bardziej przypominał oryginał

ocenił(a) film na 8
Angelique_92

haha dokładnie! po obejrzeniu serialu z Jonathanem już nie mogę sie przyzwyczaić do "innych" Henryków ;)

Angelique_92

a ja właśnie na Meyersa patrzeć nie mogę, Burton był dla mnie idealnym Henrykiem, dokładnie tak go sobie wyobrażałam.

Angelique_92

A mi się podobał, bo bardziej przypominał oryginał.

Angelique_92

No i dobrze go zagrał. Chociaż ja najbardziej lubię Henryka w wykonaniu Ray'a Winstona.

patti_4

Ray zdecydowanie spisał się najlepiej

ocenił(a) film na 7
Angelique_92

Obleśny, ale prawdziwy. Choć rudych włosów nie miał.

Angelique_92

Meyers jest niemęski, a Henryk VIII był prawdziwym mężczyzną, z krwi i kości. Taki Winston i Burton w jednym, chociaż Winston najlepiej go zagrał w moim mniemaniu. Meyers jest taki nieopierzony i jakoś nie pasuje mi do tej roli, nie bije od niego taka energia, taka moc pt. 'jestem panem i władcą i wezmę sobie wszystko, co mi się podoba, bo wszystko do mnie należy'.

Angelique_92

Ja mam dokładnie tak samo. Meyers jest dla mnie najlepszym uosobieniem Henryka VIII, te jego wybuchy złości i świetna gra aktorska po prostu mnie urzekły.

ocenił(a) film na 8
LadyKiller2209

Szanuję Twoje zdanie, ale przystojny Meyers chyba nie pasuje do historycznej postaci Henryka VIII ! Film "Anna tysiąca dni" bardziej odpowiada prawdzie historycznej. Pozdrawiam.

IrenaSz

Masz rację Meyers nie jest historyczną wersją Henryka VIII, powinien być wyższy i jeszcze lepiej zbudowany, nie umieli go za bardzo pogrubić w 4 sezonie, ale tak jak mówiłam jego gra aktorska według mnie jest na prawdę na wysokim poziomie.

użytkownik usunięty
LadyKiller2209

Polecam obejrzeć Oto jest głowa zdrajcy. Tam Henryka grał wybitny aktor Robert Shaw, moim zdaniem kładzie Meyersa na łopatki

Dzięki za radę, skorzystam :)