Zapewne nie tylko ja zauwazylam jakie wspaniale piosenki wykorzystano w tym filmie. Zachwycilam sie ta sciezka dzwiekowa, dlatego przedstawie wam moje ulubione kawalki:
piosenka: Stereophonics - Maybe Tomorrow (scena: sam poczatek filmu)
piosenka: All I do (scena: Matt naprawia kamere i nagle zauwaza Lise)
piosenka: The white stripes -Good to me (scena: po randce Matt wraca do mieszkania Lisy, pozniej spedzaja razem noc)
piosenka: Tito Puente - Ran kan kan (scena: Lisa w czerwonej sukience tanczy dla Matta)
piosenka: Coldplay- The scientist (scena: lotnisko, koniec filmu)
wiecej utworow znajdziecie tu --) http://muzyka.onet.pl/0,48819,plyty.html [muzyka.onet.pl/0,48819,...]
Mam nadzieje ze sie komus przyda. Pozdrawiam :)
Piosenka The Scientist faktycznie pochodzi z repertuaru grupy Coldplay, jednak w filmie wykorzystano cover tego kawałka w wykonaniu duetu Johnette Napolitano & Danny Lohner.
Same here :]. Pewnie dlatego ze 'The scientist' slyszalem juz miliard razy w zyciu.
Akurat w filmie wykonał ją Chris Martin z Coldplay, a nie ten duet co ty podałeś. Doskonale znam jego głos, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
mylisz się. nawet wersja w filmie jest zupełnie inna od Coldplayowskiej. a na jak nie wierzysz, to zobacz, co napisane jest na płycie z soundtrackiem.
Jestem fanem Coldplay i doskonale znam głos Chrisa Matrina i jestem przekonany, że w filmie użyto wersję 'The Scientist' wykonywanej przez Coldplay.
Pozdrawiam
Ja bym dodała jeszcze Mum, mało znany zespół, ale jest naprawdę nieziemski i ma swój klimat :)
Tak, zdecydowanie Mum, Stereophonics który został już wymieniony, ale wykorzystano od nich 2 piosenki, "I miss you now" i "Maybe tomorrow"i zespół na M nie pamiętam teraz, a nie mam jak sprawdzić, ale tytuł chyba "i know youre beautifull but what am i" :)
mało znana to chyba Ty jesteś ;)
a najlepsza piosenka z filmu to jak dla mnie to The Postal Service - Against all odds, chociaż i tak cały soundtrack jest genialny.
Mogwai - I Know You Are But What Am I - perełka
Mazzy Star: "Flowers in December" -cudowna,wspaniała
Coldplay -Scientist -niezliczoną liczbę łez wylałam przy tej piosence......Polecam "trouble" i inne piosenki Colplay.
Stereophonics: "I Miss You Now?"
Stereophonics: "Maybe Tomorrow"
obie niesamowite piosenki <3 <3
a czy ktoś wie jaka piosenka leci kiedy Matt czeka "tam gdzie zawsze" na Lisę a ona nie przychodzi? to było na samym początku filmu po tym jak zostawił dla niej liścik z miejscem spotkania.
nie pamiętam zbyt dobrze tego utworu i nie bardzo mogę go skojarzyć słuchając piosenek z soundtracku a wiem, że bardzo mi się podobał