Technicznie ten film jest całkiem dobry. Aktorsko też jakiejś bolesnej żenady nie ma (Może poza tą główna blondynką która mówi w strasznie denerwujący sposób jakby miała zatkany nos i trochę słabo aktorzy). Efekty czasem dobre a czasem przeciętne (ten miś był śmieszny) no ale na pewno nie są jakieś nie wiadomo jak złe? Co tu się dzieje w ogóle? Sami fani oskarowych produkcji o d*pie marynie i dramatów to oglądali? To już tylko ja jestem fanem średnio ambitnych historyjek straszących głównie jumpscenkami? Od kiedy to jest coś złego? Przecież tego typu filmów wcale nie jest tak dużo. Dobre jumpscenki rzadko się zdarzają a tu jest ich cała masa. Jak dla mnie to film jest mega. Może trochę brakło budżetu gdzie nie gdzie i niektóre wątki urywały się trochę bez sensu no ale to zwykły horror bez ambicji na jakąś przełomową historię która spowoduję, że zastanowimy się nad sensem naszego życia. Ot po prostu, że ludzie siedzą teraz za dużo na telefonach to zróbmy coś w tym temacie. I to nie jest też nic nowego ale moim zdaniem nie było to aż tak tu głupio pokazane jak w niektórych innych badziewiach w tej tematyce jakie ostatnio oglądałem. Ja daję 8/10 i dziwi mnie, że tylko mnie się ten film tak podobał. Oceny 1 czy 2 są mocno zaniżony i ja ten film jak najbardziej polecam jak ktoś lubi jumpscenki.
tak, jest aż tak zły.
I to nie jest "średnio ambitna historyjka strasząca głównie jumpscenkami", nie, to nie jest nawet to. To jest po prostu pomyłka, lipa, kicha i niewypał.
A "jak ktoś lubi jumpscenki" to już lepiej gify pooglądać ;)
Ja się zastanawiałam czy znajdzie się ktokolwiek, komu się to podobało ;D
pozdrawiam
Czyli chyba faktycznie ze mną jest coś nie tak. Ja po prostu nie biorę wszystkiego na poważnie. I na prawdę uważam, że ten film był całkiem dobry. A może masz jakieś filmy godne polecenia podobne do tego które dużo lepiej pasują do stwierdzenia "średnio ambitna historyjka strasząca głównie jumpscenkami" i są na prawdę dobre? I jeszcze sobie przypomniałem, że nie tylko mnie się ten film podobał bo nigdy bym go prawdopodobnie nie obejrzał gdyby nie to, że znalazłem go na jakiejś randomowej liście najlepszych horrorów w 2016 na youtube... I był na 2 miejscu także prawdopodobnie jest nas dwoje. :P
Dla mnie jeden z lepszych horrorów jakie ostatnio widziałem. Było czego się bać, za każdym razem jak wyskakiwał ten demon to miałem ciary na całym ciele.
to mało rzeczy widziałeś. Jeszcze zmienisz zdanie jak będziesz miał coś do porównania ;)
AKurat jeżeli chodzi o tematykę duchów, demonów, opętań i egzorcyzmów to oglądam wszystko co się tylko pojawi na rynku za wyjątkiem filmów azjatyckich, więc raczej ciężko mnie czymś zaskoczyć czego nie widziałem.
w takim razie nie rozumiesz filmów, które oglądasz albo jesteś za mały ;)
nie dogadamy się raczej sądząc po Twoich ocenach :P
ale popieram Twoją manię na horrory :D
Po prostu nie jestem wymagającym widzem i horrory od ponad dwudziestu lat oglądam tylko i wyłącznie dla strasznych scen nic innego się dla mnie w horrorze nie liczy.
Jeżeli ten film „nie jest taki zły” wg Ciebie to na Boga jakim cudem dałeś 8/10?? Nie jest zły = Max 5/10. Czytaj opisy bo 8=bardzo dobry a ten film to dno i porażka. Obrażasz filmy, które mają ocenę 8 bo są BARDZO DOBRE!!
Dałem 8 bo to jest moja subiektywna opinia i według moich osobistych kryteriów ten film na taką właśnie ocenę zasługuje. Nie jestem krytykiem filmowym ani nie jesteśmy na żadnym festiwalu więc mogę oceniać tak jak chcę. Stwierdzenie "nie jest taki zły" którego tak się czepiasz odnosiło się głównie do realizacji tego filmu od strony technicznej i do aktorstwa i tu mamy taki własnie poziom koło 5 może 6 na 10. Moją ocenę podniosła ogólna atmosfera w filmie i kilka udanych jumpscenek które mnie kupiły. Dałem 8 bo chciałem głównie dla siebie wyróżnić ten film z pośród masy gniotów jakie się od dłuższego czasu pojawiają w świecie horroru. Nie więżę, że Ty w każdym przypadku gdy jakiś film ma ocenę 8/10 w 100% się z tym zgadzasz i uznajesz ten film automatycznie za bardzo dobry. Od tego jest forum żeby podyskutować i wymienić się swoimi odczuciami.