świetny artykuł http://www.przyszloscwprzeszlosci.info/religie-i-wierzenia/72-ufo/1419-
nieoficjalne-wyprawy-na-ksiyc-apollo-18-19-i-20
To są prawdziwe fakty czy też zmyślone na potrzeby filmu? Tzn chodzi mi ogólnie o teorie , że w tajemnicy na księżycu niby coś znaleziono i wysyłano tam apollo 18,19 i 20 ?
Czytałem kiedyś o tym nie jest to na potrzeby filmu a czy to prawda najprawdopodobniej nigdy się nie dowiemy może następne pokolenia się dowiedzą o tym z oficjalnych źródeł ale nie teraz ludzie są zbyt głupi żeby to ujawnić myślą, że będzie panika, mają nas za debili...
A jest coś takiego jak "PRAWDZIWE FAKTY" jak to ująłeś :D:D:D???
Swoją drogą....teorie, teoriami... a daty polskiej premiery tego filmu nadal nie ma.
Rzeczywiście bardzo ciekawe czy to aby nie podkręcanie. Fakt napewno jest taki że od lat się mówi co się stało że przestaliśy tam latać. Mimo 6 udanych misji i takiego rozwoju technologicznego nagle stop wystarczy?! Teraz zajmiemy się Marsem.
I tak trzeba będzie przystanąć na srebrnym globie na tankowanie i siku :P
tia i wstąpić do Shella po chipsy:P Słyszałeś o tym jak 3 tonowy odłamek satelity spadł na księżyc i dzwonił przez parę godzin jak by był pusty w środku albo o dziwnych budowlach po niewidocznej stronie?? ponoć chcą detonować ładunki atomowe na księżycu po to aby odkryć wodę co wydaje mi się tylko przykrywką, że użyją bomby w innym celu a jakim tego nigdy się nie dowiemy albo dowiemy się ginąc za ich głupotę i wszczęcie wojny z inną cywilizacją...
Zgadza się
Jaką ignorancją było by myślećże jesteśmy Sami w tak ogromnym Kosmosie.
A co dalej po za nim we Wszechświecie???
P.S.
Amerykanie i ich logika - Ziemie rozpirzą w wojnie o ropę (dzięki niej polecą na Księżyc), a Księżyc rozpirzą w pseudo wojnie o wodę :]
Ponieważ starczy troche ropy i wody do picia to polecą bić się o Rdzę na Marsie - może się jakoś sprzeda :P
Dzisiaj czytałem, że w naszej galaktyce, drodze mlecznej zostało odkryte 50 mld planet...naukowcy zrobili spis i podliczyli wszystkie a to pewnie nie wszystkie... 50 miliardów w jednej galaktyce a we wszechświecie jest ok. 200 mld galaktyk... a co do marsa hmmm tlenek żelaza w dzisiejszych czasach jest na wagę złota hehehe:P a co do tego co się kryje na końcu wszechświata hhmmm różne są teorię super strun czy multiwszechświatów...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_superstrun
http://www.astrovision.pl/index.php?post=202
Oglądałeś kiedyś Men in Black widziałeś końcową scenę?? jak kamera oddala się od ziemi pokazany jest układ słoneczny, potem całe galaktyki a na końcu wielki obcy bawi się tymi galaktykami (gra w murmelki) a na końcu chowa je do woreczka... ja tak to mniej więcej sobie wyobrażam, jesteśmy pyłem we wszechświecie małym trybikiem w olbrzymiej machinie...
MiB :) ... właśnie tylko za ten końcowy fragment film cenie wyżej niż 4/10
Można pójść w drugą stronę, jeśli oglądałeś Animal House tam Donald Sutherland sugeruje że bardziej skomplikowany i rozwinięty wrzechświat może mieścić się pod naszym paznkociem. Też dobra scena
No dobra... wszyscy tu gadają od rzeczy a pytanie mam następujące: Kiedy będzie premiera tego filmu w Polsce?
Bo dyskusje o tym czy jestesmy sami we wszechswiecie, czy wróżka zębowa isnieje i czy Kaczyński przyzna się, że jest gejem, już mnie nie bawią...
Może wreszcie jakieś konkrety?
Jak ci się nie podoba to na grzyba tu włazisz i obrażasz naszą inteligentną konwersację?? jak jesteś taki wielce mądry, to czemu nie pomyślałeś o tym żeby założyć swój temat i to dręczące cię pytanie wyjaśnić...
Zastanów się jeszcze raz i spójrz jaki @impaler1 założył temat czy jest tu coś o premierze filmu nie?? to spadaj stąd...
Wszystko się przesuwa!
A gdyby ten "nieprzyznanygej" nie zawracał dupy Polsce swoimi prywatnymi mahlojami pod tytułem lądowanie w Sievernym, odpuścił sobie z afiszowaniem się wszędzie tym przerośniętym nacjonalizmem i poprostu odszedł...zostawiając czas na rozwój ustaw itp. dot. m.in kultury.
To premiera w tym wilgontym i szarym jak pipa kraju byłaby jak na świecie czyli:
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/6-stycznia-2012-r-premiera-filmu-apollo-18#