5,7 13 tys. ocen
5,7 10 1 13035
5,3 3 krytyków
Apollo 18
powrót do forum filmu Apollo 18

Pomysł na film jak i sposób jego wykonania (udający dokument) oceniam wysoko. Niestety
to wszystko zostało przyćmione przez różne babole. Po pierwsze akcja rozwija się bardzo
powoli a gdy coś zaczyna się dziać to akurat film się kończy. Po drugie historia z pajączkami
jest raczej śmieszna. I jeszcze ta wzmianka na końcu że część skał przywieziona z księżyca
zniknęło (to akurat prawda). Po trzecie nadal nie wiem kto zabrał flagę amerykańską.
Pajączki? Po czwarte czemu silnik lądownika nie odpalił? Pajączki go uszkodziły? Po piąte
jak to możliwe żeby ZSRR miało identycznie wyposażone pojazdy kosmiczne co USA?
Mógłbym wymieniać tak dalej ale szkoda czasu. Generalnie rzecz biorąc gdyby za ten film
wziął się Steven Spielberg to prawdopodobnie byłby to wielki hit na nowo wzbudzający
zainteresowanie księżycem. Ale niestety Apollo 18 hitem nie jest. Jest to bardzo przeciętny
horror. Nie najlepszy i nie najgorszy. Środek stawki. Dlatego daje 6/10.

ocenił(a) film na 4
pafffcio86

W sumie to się z tobą zgadzam.... a co do tej flagi, i silnika to można tłumaczyć tym, że w momencie jak (uwaga spoiler) przy końcu filmu rozwalają się tym łazikiem, to kamera kilkakrotnie powtarza obraz na którym widać dużego pająka...

ocenił(a) film na 6
pafffcio86

Pomysł rzeczywiście świetny a wykonanie może dlatego nie zachwycające bo autorzy filmu chcieli zrealizować pomysł zanim zrobiłby to ktoś inny!? Nie wiem ale wciągnął mnie ten film niesamowicie. Te pajączki czy raczej krabiki nawet realnie wyglądały i dla mnie z nimi pomysł nie jest akurat zły. Mnie trochę rozśmieszył ten lądownik ZSRR przyobleczony logiem kosmity. Film 6/10 a nawet 7/10. I pomysł nadaje się na naprawdę kasową superprodukcję. Czekam na podobne filmy.