PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255655
6,0 47 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

który film wolicie?
podobna tematyka, ten sam rok produkcji...

ja zdecydowanie jestem za "Dniem Zagłady"
Armageddon jest bardzo fajnym filmem, ale porównując go do "DZ" wypada o wiele słabiej, Armageddon to typowa papka dla amerykanów, dużo w niej patosu (bardzo dużo), elementy humorystyczne, oczywiście amerykańscy herosi (Willis), duże show

Dzień Zagłady to kino wyższych lotów, jest zrobiony bardziej na poważnie, o wiele bardziej realistyczny film, fajnie przemyślany, Armageddon przy Dniu Zagłady to raczej efektowna bajka zdzierająca kasę z ludzi, pełno w nim absurdów

ArusArczes

jeżeli ktoś szuka rozrywki to raczej "armageddon", ale jeżeli ktoś chce obejrzeć dobry film o komecie to powinien obejrzeć "Dzień Zagłady" ;)

ocenił(a) film na 9
ArusArczes

A ja uważam, że Armageddon jest zdecydowanie lepszy. Nawet "niepotrzebne" (wg mnie) wstawki, jakieś miłości, te rzeczy... w Armageddonie to wszystko brzmiało jak należy, a podczas Dnia Zagłady autentycznie momentami się nudziłam. Muzyka w DZ też źle brzmiała, jakoś mi nie pasowała do filmu... w Armageddonie wszystko pasowało. Właśnie nie wyczuwałam w nim patosu, który przeszkadzał mi w DZ. Armageddon oddziaływał na moje uczucia, a DZ... film jak film. Jeden z wielu.

ocenił(a) film na 10
CatAnn

Armageddon jest lepszy

ocenił(a) film na 9
ArusArczes

Oba filmy są bardzo dobre, lecz ja wolę Armageddon