PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255990
5,9 55 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

Mało kto wie, że film ten jest inspirowany prawdziwymi wydarzeniami. Misja, która miała miejsce w 1995 roku zakończyła
się pełnym sukcesem. Nikt z załogi nie zginął. Jest ona natomiast utrzymywana do tej pory w tajemnicy ze względu na
obawy przed reakcją społeczeństwa. Postać w którą wcielił się Bruce Willis aktualnie starzeje się w małej miejscowości
w stanie Ohio. W rzeczywistości jest on specjalistą od odwiertów i dorobił się fortuny na handlu ropą. Jego udział w
misji był dobrowolny i bez profitów. Tym większy szacunek dla tego starszego Pana.

ocenił(a) film na 10
PalmerChili

dowód albo nigdy się to nei wydarzyło ;]

ocenił(a) film na 9
PalmerChili

Czy naprawdę tak było??? Daj mi chociaż linki na prawdziwe naukowe oceny tych zdarzeń! Bardzo proszę! Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
IrenaSz

Nie dajcie się wkręcać jak dzieci .To są jakieś kosmiczne bzdury

ocenił(a) film na 7
IrenaSz

Przecież ta akcja była przeprowadzana top secret, jakie dowody chcesz?

ocenił(a) film na 6
TheAmazingPudding

To skąd Ty to wiesz?

ocenił(a) film na 7
wojoZiom12311

Czytałem o tym w internecie i na Youtube.

TheAmazingPudding

A mógłbyś podać jakiś link? chętnie bym o tym poczytała bo jakos nie chce mi się wierzyć żeby takie coś mogło zostac utrzymane w tajemnicy.

patii1234

ja mam linki do czegoś innego, bardzo ciekawego - PallmerChili swoim tematem dał start ciekawej obserwacji, jak to jest z internetem, jak to jest z tajemnicami i ludzmi z ich przekonaniem w liczbie 7mld(miliony much nie może sie mylić), że to jest prawdziwe co powiedziano w wiadomościach, cnn lub fox news? poniosła go fantazja a może naprawde to miało miejsce? co? film to gniot nad gniotami, ciekawostka efekt bujnej fantazji ale jest sporo spraw utrzymywanych w tajemnicy i jakoś każda z nich ma sie dobrze, nie potrzeba utrzymywania, samo sie utrzymuje.
Hitler podobno powiedział> ludzkość o wiele łatwiej przekonać do dużego kłamstwa niż małego
i to jest prawda.

ocenił(a) film na 6
wojoZiom12311

Na internecie wmawiają ludziom, że seriale i gry tez są nominowane do Oskara, albo że w 2014 będzie kolejny koniec świata. Jeśli wierzysz we wszystko, co jest napisane w internecie, to należy Ci współczuć, gdyż, nie wiesz, że jest to takie miejsce, gdzie każdy może napisać co tylko chce i co się mu tylko podoba i nikt tego nie skontroluje.

PalmerChili

Oczywiście operacja była tak tajna, że oprócz 7 mld. ludzi nikt o niej nie wie...

ocenił(a) film na 2
PalmerChili

Tak tak, ale przedtem Frodo poszedł do Mordoru tylko w towarzystwie wiernego sługi i wrzucił Pierścień Władzy w Szczeliny Zagłady. Też o tym film nakręcili i udają, że to tylko fantasy.

lifter67

I właśnie dzięki takim ludziom jak Ty. Sprawa tak długo zostaje zatuszowana. Dziękujemy Ci.

ocenił(a) film na 2
PalmerChili

No właśnie, trzeba oddać sprawiedliwość Frodowi.

PalmerChili

Film mało logiczny tak samo jak cała ta historia;)

PalmerChili

Pierdotki acz imponujaco zrobione, a od tego sa filmy zeby na moment oderwac sie od burej zwlaszcza polskiej rzeczywistosci. - Co do petardy zas ktora w realu ma zlozyc nam wizyte to jest przewidziana 2029 !

PalmerChili

Przecież to zwyczajnie głupie jest i tyle. Nie ma szans, by Stany Zjednoczone nie wykorzystały takiego sukcesu w celach propagandowych.

"Czytałem o tym w internecie i na Youtube." Naprawdę, nie reprezentuję postawy "wszystkie teorie spiskowe są dla wariatów", ale nieodmiennie śmieszy mnie, kiedy ktoś po obejrzeniu 10 minutowego materiału na YT, który mógł przygotować nawet świeży absolwent gimnazjum, uważa, że udało mu się przeniknąć jakąś mistyczną zasłonę tajemnicy.

To współczesne lenistwo stało się ostatnio bardzo modne. Ludzie lubią myśleć, że są poinformowani, że wiedzą więcej od innych. A jednocześnie nie chce im się prawdziwej unikalnej wiedzy szukać w publikacjach naukowych, książkach, wykładach... A pokusa chwalenia się "ogarnięciem" jest tak wielka! I tu na pomoc przychodzą wzięte z dupy stronki z sieci: wystarczy, że poświęcisz 10 minut czasu, naczytasz się bzdur i już możesz pozować na mędrca.

Niech ktoś poda maść na ból dupy.

ocenił(a) film na 7
PalmerChili

oglądałeś film o kolesiu co zjadł własną noge żeby wydostać się z łańcuchów ? wiesz że zjadł na początku nie tą noge co trzeba? to z tajnych akt tajnych służb bardziej tajnych niż fbi , kgb i cia itd są tak tajni że w tajemnicy nazwe utrzymują wracając do tematu potem nakręcili o nim film piła ale mało kto wie że ten koleś sam sie przykuł do wyra w jakimś opuszczonym bunkrze wpadł do niego przez przypadek na wakacjach i musiał wklepywać jakiś po=s any kod żeby ziemia nie wybuchła tzn super pro car bomba która jak sie okazało ko rea północna zostawiła tam na czarną godzine i co jakiś czas wpadał tam kim dzon jakiśtam i go znaleźli i nastawili bombe żeby wybuchła co nie a kolesia zostawili przykutego do łózka i wiadomo zaczeli sie zbierać wyszli z bunkra ale nie docenili kolesia bo on upie -* *0lił se noge niestety jak już wspomniałem niestety nie tą co trzeba i potem drugą sobie odgryzł w końcu tą co trzeba i doczołgał sie do maszyny i wklepał kod i wyj*=bało w piz=du wszystko na tajnej super wyspie i kim nie zdążył uciec potem jego sobowtór rządził koreą north xd ale i tak było 1:0 dla busha więc bohater.

ocenił(a) film na 7
Die_by_the_Sword

tzn sam sie przykuł do wyra bo mu tak kazali .

ocenił(a) film na 7
PalmerChili

a super hiper informacje wziąłem z tvn24 ; )