PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255991
5,9 55 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

a widziałem sporo. Wszystkim krytykującym film, odpowiadam - oglądajcie sobie Discovery jak chcecie 'realizmu'. To jest komedia - ilość gagów spokojnie wystarczy by tak ten film nazwać (jak inaczej opisać Rosjanina walącego kluczem w 'zapłon wahadłowca iwrzeszczącego - 'Tak to się u nas robi!':)? ). Polecam do zrelaksowania się

ocenił(a) film na 10
elbreth

Zgadzam się z tobą co do krytyki za brak realizmu od tego są kanały chociażby Discovery. To jest kino akcji i jak ma się oglądać przyjemnie to musi być naciągnięte inaczej wyszło by z tego nudne COŚ. To tak jak ludzie się czepiają filmów SyFi że się nie trzymają praw fizyki albo nie mają sensu, ale w końcu dlatego należą do tego gatunku.

ocenił(a) film na 7
elbreth

film strasznie"amerykański", moim zdaniem zbyt wysoko oceniany, o wiele bardziej podobało mi się pojutrze czy dzień zagłady. A armagedon jest dla mnie śmieszny...

sitall

Przecież właśnie o TO chodzi:) Na scenie gdzie już już ma wybuchnąć atomówka, nasz bohater rzuca jeszcze przemowę do ukochanej płaczę... ze śmiechu. Ironia to najlepszy rodzaj humoru. A swoją drogą, ludzie surowo oceniają filmy katastroficzne, bo widzą w nich odzwierciedlenie własnych strachów. Dlatego zamiast stwierdzić - 'ale śmieszna bzdura', liczą bohaterowi ilość źyć jakie już powinien stracić na ekranie.

elbreth

Polać mu.

ocenił(a) film na 10
elbreth

jak dla mnie ten film to arcydzieło. Mam gdzieś czy realistyczny czy nie. Nie mierze go w tej kategorii bo zbudowany został fantastyczny klimat. Nie mam zastrzeżeń.

ocenił(a) film na 9
revived

100% racji!!!