PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255991
5,9 55 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

wkurzaja mnie ludzie ktorzy krytykuja filmy nie znajac sie na kinie krytycy zasrani!!.A film był bardzo fajny opowiadajacy o prawdziwym bohaterstwie!!!!.

Luthien_Tinuviel

Muszę Cie zmartwić, ale to badziew. Im prędzej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.

ocenił(a) film na 6
Luthien_Tinuviel

Był kiedyś Wania ratujący świat przed niemiecką nawałnicą, któremu katiusze urwały nogi, mamy teraz poczciwego Bruce Willisa.
Guma do żucia dla oczu, dla jedynych oczu-amerykańskich, dla jedynego narodu wybranego przez McDonaldy i Walta Disneya.
Mamy tutaj wirującą asteroidę, po której nasi bohaterowie chodzą jak po 2 metrowym dachu nie zwracając uwagi że asteroida po prostu wiruje, bohater-Bruce Willis, wątek miłosny-Ben Affleck zaginął i się odnalazł na drogach kosmicznych, jeden świrus (zawsze musi byś coś jak Eitchen Murdock w Drużynie A), jeden szpicel, niezbyt rozgarnięty rosyjski astronauta, tony patosu,patriotycznych tyrad, bełkotu pseudointelektualnego, łączenie się NASA z prezydentem -a wystarczyłby Mohammed Atta (11.09.2001) lub nieżyjący Abu Musaba al Zarkawi, oni zrobili by wszędzie dziurę....cały świat czekający na decyzję Boga XX wieku-prezydenta USA, tego już naprawdę oglądać nie można......

ocenił(a) film na 10
Irish_Americ

Film kapitalny, ale jak komus sie nie podoba to nie bede go przekonywac.
Dodam tylko, ze sa rozne gusta. Niektorym nawet nie podobal sie Leon, a niektorzy maja w ulubionych Legalna blondynkie lub american pie(chociaz to juz jest niezle spaczenie osobowosci)...

ocenił(a) film na 10
Luthien_Tinuviel

Dla mnie film byl super! Ale powiem tylko tyle "De gustibus non est disputandum".

ocenił(a) film na 10
Luthien_Tinuviel

zgadzam sie z opinia ze ten film jest po prostu zajebisty;-) oby wiecej takich

ocenił(a) film na 4
Luthien_Tinuviel

>>Tak, tak, film o bohaterstwie prawdziwym prawił, a ci co im sie ten film nie podobał niech spadajom bo sie nieznajom >:) <<
Yapierdykam, wybacz ale ze mnie krytyk zasrany bo najwyraźniej na kinie się nie znam a to dlatego, że uważam ten film za niefajny, gniot jakich mało ale nie przejmuj się. Zaczynam Was rozmumieć. Bo na przykład mój szwagier jeździ do kina tylko na polskie filmy (ma kłopoty z szybkim czytaniem), to samo z wypożyczalniami - tylko filmy DVD z lektorem. A co gorsze nawet moja siostra zaczęła się uwsteczniać.
Niech żyje polskie społeczeństwo

ocenił(a) film na 6
szomerenek

Po co tyle jadu? Jednym film przypadl do gustu innym nie- ja zaliczam sie raczej do tej drugiej grupy. Szkoda mi pierwszorzednego tematu na zrobienie wspanialego dreszczowaca SF jakim jest kolizja Ziemi z asteroida- wogole zauwazyliscie,ze o ile techniczna strona filmow w USA doprowadzona zostala do perfekcji to o tyle scenariusze, ktore do nich powstaja sa z regoly dosc slabe, a powiedźieć wręcz można, iz sa coraz gorsze. Wie ktoś moze czemu sie tak dzieje- czy to olewanie przez producentow scenariusza jako takiego, czy tez moze obecnie panie i panowie wykladajacy pieniadze na filmy za oceanem uznali,ze przy obecnym poziomie techniki trikowej zadny scenariusz wlasciwie potrzebny nie jest by film sie sprzedal?

D23

według mnie fabuła ciekawa (nawt bardzo )jednak jego twórcy nieustrzegli sie błędów ale nie mam zamiaru ich wyliczać a najbardziej w tym filmie mi pasuje obsada bo sądze że świetna pozdro;)

ocenił(a) film na 4
D23

Dlatego ja wracam do filmów sprzed kilku lat. Na dziś zaplanowałem sobie "Rzeczy które robisz w Denver będąc martwym" a na jutro "Zapach kobiety". Też nie mogę zrozumieć co z tym kinem amerykańskim się porobiło. Dość powiedzieć, że tak obsypana oscarami Infiltracja jest po prostu filmem do bólu przeciętnym a werydykt Jury AAF uważam za żenujący.

D23

Strona techniczna... w "Armageddonie" istnieją jedynie efekty specjalne, ale spójrz sobie na montaż i pracę kamer... ktoś powiedział słowo "teledysk"?...
Nie mówiąc już o tym, że dużo się w filmie dzieje, a można się na nim znudzić,jak na niebłyskawicznym turnieju szachowym oglądanym na żywo w TV.
Po drugie - pytałeś "po co tyle jadu?" - to nie jest jad, tylko ironia - trudno po prostu zrozumieć, jak tak źle zrobiony film może komuś przypadnąć do gustu. A już w ogóle to pisanie, że wywoływał wzruszenie i płacz, że był piękny itd... To samo na tym portalu widać też w przypadku "Nigdy nie rozmawiaj z nieznajomym". Simon West to w ogóle temat na osobny elaborat pt. "Co robić, aby nie być dobrym reżyserem" :)

ocenił(a) film na 10
Luthien_Tinuviel

Zgadzam się!!! Film jest bardzo fajny :) Oglądałam go już kilka razy i tyle razy płakałam ;) Naprawde spoko :)

ocenił(a) film na 6
luth_eledhwen

Płakałaś? Nad poziomem tego filmu? ;)