PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255990
5,9 55 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

inny pogląd

ocenił(a) film na 10

Wszyscy mówią że ten film taki straszny i w ogóle co to jest za kicz. Ja film wręcz uwielbiam, wzruszam się jak głupia ale za każdym razem mam go ochotę obejrzeć jeszcze raz, jeszcze raz i jeszcze raz. :)

ocenił(a) film na 10
olguch_fw

Mam dokładnie to samo :)

ocenił(a) film na 1
olguch_fw

kicz ma to do siebie, że jednych wzrusza, a innym chce się rzygać:)

ocenił(a) film na 6
olguch_fw

ja też go lubię, nigdy nie traktowałem tej produkcji jako tandety, uważam złote maliny za mocno przesadzone.
W porównaniu do takiego czegoś jak "2012" gdzie gość wykonuje slalom samolotem pomiędzy walącymi się wieżowcami, "Armageddon' wypada całkiem nieźle.

ocenił(a) film na 6
kampinosek1990

Faktycznie nieźle. Wahadłowce latające jak statki z gwiezdnych wojen i wytrzymujące grzmocenie o skaliste asteroidy, łuk triumfalny wytrzymujący siłę uderzenia, mimo że stał tuż koło krateru uderzeniowego, pojazdy księżycowe z przyczepnością jak na ziemi, mimo że grawitacji prawi nie ma. Mam wymieniać dalej?

ocenił(a) film na 8
olguch_fw

Film mimo przerostu typowo amerykańskiego patosu nad formą, zaskakująco dobrze się ogląda, seans umila kapitalna ścieżka dźwiękowa. Ten film to przede wszystkim dobra emocjonująco rozrywka - a to przecież w tego typu produkcjach chodzi :) dlatego ode mnie 8/10

ocenił(a) film na 6
jaffat

A to prawda. Rozrywkowo można potraktować, ale tak naprawdę tylko po bardzo mocnym przymknięciu oka? 8/10? Nie kończy Ci się skala przy arcydziełach przy tak liberalnym ocenianiu?

ocenił(a) film na 8
KarolZet

Wiesz, przy niektórych filmach do obiektywnej oceny dochodzi jeszcze element sentymentu i tym podobne. Zdaję sobie sprawę z wielu niedociągnięć filmu, ale mimo to strasznie dobrze go wspominam, a to już coś znaczy. Spróbuj sobie przypomnieć do jakiego filmu Ty masz sentyment i następnie obejrzyj go "na sucho" zwracając uwagę na niedociągnięcia, a może się okazać że ocena również będzie jak u mnie w przypadku Armageddon - zawyżona. Nie mówię, że to coś złego, po prostu wydaje mi się to normalne, że do składowej oceny filmu oprócz fabuły, efektów itd dochodzi również element Twoich osobistych odczuć.

ocenił(a) film na 6
jaffat

Mam sentyment do starych gwiezdnych wojen, indiana jonesów i piątek elementu. ;-)

ocenił(a) film na 8
jaffat

Wiesz, przy niektórych filmach do obiektywnej oceny dochodzi jeszcze element sentymentu i tym podobne. Zdaję sobie sprawę z wielu niedociągnięć filmu, ale mimo to strasznie dobrze go wspominam, a to już coś znaczy. Spróbuj sobie przypomnieć do jakiego filmu Ty masz sentyment i następnie obejrzyj go "na sucho" zwracając uwagę na niedociągnięcia, a może się okazać że ocena również będzie jak u mnie w przypadku Armageddon - zawyżona. Nie mówię, że to coś złego, po prostu wydaje mi się to normalne, że do składowej oceny filmu oprócz fabuły, efektów itd dochodzi również element Twoich osobistych odczuć.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem