PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3933}

Armia ciemności

Army of Darkness
1992
7,2 31 tys. ocen
7,2 10 1 30843
7,2 27 krytyków
Armia ciemności
powrót do forum filmu Armia ciemności

Oglądałam tylko tę część bardzo dawno temu w TV, ale po wpisach orientuję się, że są jeszcze jakieś inne, czy ktoś mógłby mi napisać je wszystkie po kolei? Byłabym wdzięczna i wszystkie sobie obejrzała w odpowiedniej kolejności:)

ocenił(a) film na 8
marsjanla

1. Within the woods - 1978 - od tego się zaczęło, 1 film nakręcony amatorsko o Ashu i przyjaciolach z "nawiedzonej chatki". Tylko dla maniaków serii ;)
2. Evil Dead - 1981 - pełny film profesjonalnie zrobiony, to jak częśc 1 ale nakręcona na wiekszym budzecie, prawdziwy horror gore w sumie i robione na powaznie ;)
3. Evil Dead 2 - 1987 - jak dla mnie bardzo charakterystyczny, troszke podobny do Evil Dead 1, nawet niektore sceny są podobne, ale ta część nie ejst juz horrorem, zawiera olbrzymia dawke czarnej komedii i gore. Mój ulubiony!
4. Armia ciemności - 1992 - Kontynuacja części 2, Ash ląduje w sredniowieczu i tam kopie tyłki demonom z księgi.
5. Evil Dead 2010 - cos ma być... ale poczekamy jeszcze troche ;)

ocenił(a) film na 7
pejotl79

Dzięki wielkie! Teraz będę musiała się jakoś do tego dobrać:)

ocenił(a) film na 8
marsjanla

Ależ proszę :)
Within the woods moze byc cieżki do znalezienia...
Ale jesli zaczniesz od Evil Dead 1 nic nie stracisz. a jesli juz sie rozmiłujesz w tym filmie, to sama go wynajdziesz ;)

ocenił(a) film na 7
pejotl79

Postaram się jakoś dobrać do wszystkich, bo zawsze staram się zaczynać od początku, nienawidzę oglądać od jakiejś części, która nie jest pierwszą! A Armia Ciemności wcale nie wydawała się być kontynuacją czegoś:)

ocenił(a) film na 8
marsjanla

nie? Evil dead 2 koczy sie przeniesieniem asha do średniowiecza, ostatnia scena pokrywa sie z ilustracja z księgi umarłych, a w filmie zaczynamy "od zera do bohatera" by było ciekawiej. i jak tu nie powiedziec ze to kontynuacja?

ocenił(a) film na 7
pejotl79

ale ja tylko to oglądałam ;) także dlatego mi się nie widziało