Armia umarłych

Army of the Dead
2021
5,0 25 tys. ocen
5,0 10 1 24773
4,6 22 krytyków
Armia umarłych
powrót do forum filmu Armia umarłych

Nie ma zbyt wielu przesłanek, że ten film będzie przynajmniej średni.

Kalafiores

Jest jedna. Zack Snyder.

ocenił(a) film na 2
fuckHolywood

Od dekady nie nakręcił nic wartościowego

fuckHolywood

Zack Snyder jest jest najlepszą przesłanką że film będzie beznadziejny.

ocenił(a) film na 3
fuckHolywood

tja...

ocenił(a) film na 4
Kalafiores

Fee-fi-fo-fum i smell the crap

ocenił(a) film na 5
Kalafiores

pierwsze 15 minut wyglądają jak tani film klasy B

ocenił(a) film na 1
wyrelowyrewolerowany

bo to jest film klasy B

JayBongo

Jak nie wiecie na co poświęcić 2 godziny życia to zapraszam do obejrzenia tego gówna. I zgadzam się to jest film klasy B i G jak gówno.

Kalafiores

Obejrzałem zwiastun i niestety wygląda to na kupę.

ocenił(a) film na 5
Logan87

obejrzałem film i to średniak, nie taka kupa lecz jak napisałem... to jest po prostu średniak, jedyny plus, że nie będziesz pamiętał, że ten film istnieje

ocenił(a) film na 7
Kalafiores

A ty czego sie spodziwales po akcyjniaku o zombie...? Ja pierd...le patrze na wpisy tych oszolomow i tylko mi zajady pekaja w kacikach ust :D

ocenił(a) film na 8
sobanek

serialnie, też czytam wpisy i myślę, czy ktoś po filmie o tytule "Armia umarłych" spodziewał się realistycznej, filozoficznej, intelektualnej dysputy na temat życia i śmierci? jakichś metafor odnośnie tego co dzieje się z człowiekiem po śmierci? Jakby z tego, co film obiecuje w zwiastunie/tytule/gatunku, to myślę, że bardzo dobrze się wywiązuje.

ocenił(a) film na 4
sobanek

czego? Ciekawej akcji :D a w tym nie ma jej za wiele, tak samo jak rozwleczony do granic przyzwoitości i nudny scenariusz. Byłby bardziej strawny trwając 90/105 minut niż 150 :D
Pokazuje to tylko, że Zack Snyder jest przeciętnym reżyserem :)

Kalafiores

Najgorszy film o zombie

ocenił(a) film na 5
Kalafiores

Pierwszy film Snydera to jeden z najlepszych filmów o Zombie ale to remake klasyka horroru. Snyder świetnie go odświeżył. Potem zrobił 300 oba pod nadzorem produkcyjnym. A dalej już samowolka i coraz słabsze filmy nudni Strażnicy, teledysk Sucker Punch, film o sowach, no robił co chciał. Potem pod nadzorem Nolana powstał MofS i był w miarę dobrze ale wtedy Snyder znów dostał wolną rękę i zrobił BvS oraz koszmarną Ligę. Nie wiem kiedy ktoś się w końcu zorientuje że on jest dobry tylko gdy pracuje pod nadzorem. Jako samodzielny twórca jest zwyczajnie słaby ze zbyt wybujałym ego. To samo z jego Armią umarłych, zapowiedzi sugerowały zupełnie inny film niż dostaliśmy.