PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589952}

Artysta

The Artist
2011
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51375
7,4 67 krytyków
Artysta
powrót do forum filmu Artysta

Bez sensu..

ocenił(a) film na 9

Co za dramat. za 4 dni ma byc premiera a w ŻADNYM poznańskim kinie nie planują grać tego filmu. Rozumiem, że nie zarobią na nim tak jak na jakichś transformersach ale WTF!

ocenił(a) film na 8
Billy_Hayes

Premiera ma być za 2 tygodnie, lol. Tylko nie wiedzieć czemu Filmweb przestawił ją z 24 na 10.

ocenił(a) film na 9
nikike

nie tylko na filmwebie jest, że 10. Na interii i Wp też. Nawet na stronie multkina ( którego pracownik powiedział mi, że film w tej sieci bedze leciał tylko w Warszawie, Krakowie i Zabrzu) jest że 10. No ale zobaczymy, może zmądrzeją

ocenił(a) film na 9
Billy_Hayes

Łooo, ale mnie zmartwiłeś. Liczyłam, że jak wrócę na swoje śmieci to się do kina wybiorę. Ale bieda, oj Posen, Posen.

ocenił(a) film na 10
me_and_me

Za to we Wrocławiu "Artysta" będzie grany w jednym jedynym kinie. Żenada :/

ocenił(a) film na 10
Lady_Amaranth

*nie będzie

ocenił(a) film na 10
Lady_Amaranth

A jednak dobrze napisałam :/ Jednak nie powinnam się brać za pisanie czegokolwiek o tej porze :)

ocenił(a) film na 9
nikike

Filmweb przestawił, bo dystrybutor przyspieszył premierę.

Billy_Hayes

W Krakowie aż dwa kina i to malutka ilość seansów.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

O co chodzi z tą skromnością? Kasy nie ma na dystrybucję? Czy boją się niskich frekwencji a może i absencji na seansach?

ocenił(a) film na 10
me_and_me

Chyba boją się niskiej frekwencji. Ludzie mając do wyboru "Big Love" i "Artystę" pójdą raczej na "Big Love" :(

Lady_Amaranth

Nowy film Scorsese też wchodzi, a on jest mocno promowany (billboardy itp.).

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Póki co dwa, ale później ma być i KPB, i CC Kazimierz, i Kijów.
http://www.forumfilm.pl/booking_artysta.html

nikike

Szkoda że w Kazimierz nie grają w ten weekend bo będę musiał sobie sporo dojechać do tej Bonarki. Multikino omijam z zasady.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

nienawidze bonarki, jedynym przystankiem tam jest okazyjnie burger king

ocenił(a) film na 6
Billy_Hayes

Guzik prawda. Od jutra normalnie będzie grany w poznańskim Cinema City Kinepolis.

ocenił(a) film na 9
Billy_Hayes

a no widzisz, jednak zmądrzeli. Jak w poniedziałek dzwoniłem do kinepolis, plazy i do multikin to we wszystkich mi powiedzieli, że grać nie będą na pewno

ocenił(a) film na 9
Billy_Hayes

Sądząc po podanej w innym wątku liście kin, w których wyświetlany będzie "Artysta". wina leży po stronie dystrybutora. W ostatniej chwili przyśpieszył on premierę, przez co wiele kin nie zdążyło zapewne zmienić swojej ramówki. Zauważcie, że 10.02 "Artysta" będzie w 18 kinach a 24.02 już w 54...

Billy_Hayes

W Bydgoszczy raczej też nie będzie wyświetlany w kinach, co bardzo mnie rozczarowało. Z mojego miasta robi się coraz większe "zadupie" pod względem kultury. A później się dziwią, że piractwo- skoro nie można oglądać filmów w kinie w przyzwoitej cenie (na szczęście są środy z orange), a niektórych, jak "Artysta" nie można zobaczyć wcale.