Zgadzam się, dzięki temu mogli by zrobić ciekawą trylogię.
Ale znając świat zyski z tego będą nieziemskie więc i tak zrobią ekranizacje z Ezio.
Ezio to temat już bardzo bardzo wyeksploatowany były z nim już 3 gry, jakieś filmy głownie krótkometrażówki, animacje i książka jak dla mnie to za dużo :/ Naprawdę niewiele ten film by wniósł bo losy Ezia znamy od narodzin aż do samej śmierci, wydarzenia ważne jak i takie błahostki...
A Altair jest ciekawą postacią uważam że to właśnie on był prawdziwym asasynem, z każdą kolejną częścią Assassyńskie idee zanikały, szczerze mówiąc teraz już dla mnie nie ma różnicy między Templariuszem a Assassynem.
Ale życie Ezio jest idealnym materiałem na trylogię, która mógłby spodobać się nie tylko graczom.
Oj nieee. Zgadzam się z ElTabasco, Ezia już wyeksponowano w każdą stronę. Aż strach otworzyć lodówkę ;) Mnie tam bardziej interesuje historia Altaira niż Ezia i osobiście cieszę się, że zaczynaj od niego. Z resztą, nic nie szkodzi na przeszkodzie by powstały kolejne filmy z tego uniwersum.
Nah, film o Altairze może być niezły. Zresztą od historii Altaira wszystko się zaczęło, nie można go po prostu tak pominąć.
Chyba słabo graliście w AC. Spokojnie można byłoby zrobić film o Altairze i byłoby pole do popisu,żeby poznać jego historie między finałem pierwszej części gry a końcem przedstawionym w AC:Revelations. Film o Ezio byłby czystym skokiem na kasę,temat zawarty w 3 częściach gry i tak na prawdę nie ma już nic do dodania.
Dwójka może i jest lepsza pod względem gameplayu ale miała dużo lepszą fabułę i klimat, jak dla mnie dobrze że najpierw zobaczymy przygody Altaira
kur.wa..czy wy mnie sluchacie? nie zobaczymy przygód altaira. Film ma być w świecie gry osadzony.Nie byłoby sensu ekranizować...zwykłe trzepanie kasy z którego nic by nie wynikało, a ubisoftt woli raczej tworzyc filmy które skupia sie na dodaniu jakiej istotnej historii a nie ekranizacja
Zwykłe trzepanie kasy ? Każdy film powstaje tylko i wyłącznie w tym celu. Odliczyłbyś sobie z tego portalu filmy, które powstały z myślą o widzach a nie o zebraniu milionów to nie miałbyś co oceniać. Nie po to zatrudniają Fassbendera aby wziął udział w jakimś marnym projekcie, który dodawali by do gazet typu "CD Action" czy "PC Format". Zresztą na 2 lata przed produkcją to se możesz straszyć każdego, że film nie powstanie.
To nie o to chodzi. Tylko nowa historia w świecie gry świadczyłaby o szacunku do swoich fanów, a ekranizacja gry która ma już tyle części świadczyła by tylko o trzepaniu kasy i żadnym szacunku. Nie da się ekranizować asasyna. Za dużo to ma części które co roku wychodzą.
Nadal nie wiadomo kto ma być postacią przewodnią. Oczywiście Desmond będzie na pewno ale chodzi mi o bohatera z Animusa. Jeśli patrzeć na obsadę no to film będzie o Altairze a fabuła może być o wszystkim m.in o jego pobycie w Masjafie albo o tym co się działo po tych wydarzeniach i chyba to byłoby najciekawsze.
niby czemu bedzie na pewno? desmond zdechł i nie moze go byc...i niby jak patrzec kur..a na obsade jak poza fasbenderem nikogo nie ma? historia o altairze dla fana byłaby troche nudna....niczym by mnie nie zaskoczyla bo wszystko juz o nim w zasadzie wiadomo..bbył w Persji, chinach, indiach, mongoli i gdzies tam jeszcze...a jego historie znamy z roznych dobrze opisanych zrodel. wystarczy o nim historii juz
W obsadzie jest napisane, że Fassbender będzie grał Altaira choć jest kupa czasu żeby to potwierdzić. Ty non stop myślisz, że to nie będzie ekranizacja tylko, nowa historia, która nie była ukazana w grach. Ale skoro ukazana będzie postać Altaira to powinien być też Desmond. Chyba, że zrobią tylko i wyłącznie czasy historyczne i pominą teraźniejszość.
No i co z tego że piszę/? To tylko filmweb sobie to dodał.
I owszem to nie będzie ekranizacja. Tak wynika nie tylko z planów studia co do adaptacji gier, ale i z ich słów.
Filmweb sobie to dodał. W takim razie ty tak sobie ubzdurałeś sobie coś co jest kompletnym nonsensem. Pępkiem świata nie jesteś i nie udawaj "znaffcy"
[sarkazm]Bo filmweb jest tak mało znaczącą stroną, że na pewno nie ma lepszych dojść do informacji, niż inne strony... [koniec sarkazmu] Zastanów się zanim napiszesz kolejną głupotę typu "No bo [filmweb] sobie dodał." Przecież oni nie mogą dodawać czegoś tak sobie, dla zabawy...
Owszem mogą. Jesteś głupi jeśli myślisz że to co napisali w newsach o asasynie jest wzięte z innych wiarygodnych stron. Napisali se to bo myśląze to ekranizacja jedynki
A gdzie niby powiedziałam, że filmweb bierze informacje z innych stron? -.- Mówię właśnie, że filmweb jest na tyle znaczącą stroną, że mają dostęp do informacji wcześniej, niż inne strony, więc to, że nigdzie indziej nie pisze, że Michael Fassbender obstawia rolę Altaira, nie oznacza, że tak nie będzie! Czytaj ze zrozumieniem to oszczędzisz sobie robienia z siebie idioty... I to ty jesteś głupi jeśli myślisz, że ktoś stwierdził "a napiszę sobie, że to on będzie grał Altaira, bo mam taki kaprys". Weź to na zdrowy rozum. Nawet, gdyby myśleli, że to ekranizacja jedynki, nie mogliby wstawić Michaela Fassbendera do spisu aktorów tak po prostu, bez niczego! Swoją drogą to, że film jest o Altairze nie znaczy, że musi być ekranizacją...
''zie niby powiedziałam, że filmweb bierze informacje z innych stron? -.- Mówię właśnie, że filmweb jest na tyle znaczącą stroną, że mają dostęp do informacji wcześniej, niż inne strony, więc to, że nigdzie indziej nie pisze, że Michael Fassbender obstawia rolę Altaira, nie oznacza, że tak nie będzie! Czytaj ze zrozumieniem to oszczędzisz sobie robienia z siebie idioty... I ''
Sam właśnie pokazujesz jakim debilem jestes. Fassbender jest wszedzie potwierdzony...a ten opis jest z dupy wziety. Nawet pomylili motyw z animusem..jakies cofanie w czasie se wymyslili. Kur..a i jeszcze zes powiedzial ze filmweb to na tyle znaczaca strona ze ma info wczesniej od innych. A wiele bardziej znanych stron zagranicznych lub strony tworcow lub magazyn empire sa mniej znaczace...congratulation!
A że to nie będzie ekranizacja można wywnioskować z wypowiedzi twórców. Z tego co widać ten film ma coś nowego wnosić a nie przelać na ekran kina wydarzenia z gier. Ten opis bierze się z stąd że redakcja filmweba jest zaslepiona mysla ze to ekranizacja jedynki wiec dali se opis z dupy...w dodatku z błedem fabularnym i to wieeelkim!
Wyciąganie złych wniosków i bluzganie opanowałeś do perfekcji. ;) Nie ma to jak zaprzeczać samemu sobie... "Fassbender jest wszedzie potwierdzony...", a chwilę wcześniej, w odpowiedzi na "W obsadzie jest napisane, że będzie grał Altaira" napisałeś "No i co z tego że piszę/? To tylko filmweb sobie to dodał." O.o Zdecyduj się w końcu czy ten Fassbender jest potwierdzony czy nie XD
Co do informacji wcześniej od innych, mówiłam o stronach podobnych do filwebu, a nie o stronach twórców!
Nic o tym, że to będzie ekranizacja nie powiedziałam, więc nie wiem o co ty się mnie czepiasz, że "A że to nie będzie ekranizacja można wywnioskować z wypowiedzi twórców. Z tego co widać ten film ma coś nowego wnosić a nie przelać na ekran kina wydarzenia z gier."...
A opisu nie ma jeszcze na stronie filmu, więc skąd bierzesz informacje o błędzie fabularnym i tym, że to (według FW) ma być ekranizacja?
I co ma do tego moja płeć? O.o
Bo ma dupne dane. Opis to tylko ich wymysł gdyż nie wiedzą nic o filmie i spodziewają się ze to ekranizacja. Ciągle pisza o czym jest film, zamiast napisac ze to opis gry a nie
Tzn. że przez ten cały czas nawalaliśmy się epitetami z powodu jakiegoś niezrozumienia? OMG...chyba w takim razie powinnismy zaprzestac się obrazac.Choć zasadniczo cały czas mówiłem o opisie....cóz niby moze sie zdarzyc nie zrozumiec, ale to bylo co najmniej dziwne
W takim razie. W tym o to momencie zapalmy fajkę pokoju i zakończmy.
Dodam też o co mi dokładnie chodziło by wyjaśnić w końcu tę sprawę.
W wielu newsach o filmie napisali taki opis filmu:
''Bohaterem filmu jest Desmond Miles, który odkrywa, iż jego przodkowie byli wyspecjalizowanymi zabójcami. Porwany przez tajną organizację powiązaną z Zakonem Templariuszy, zostaje wysłany w przeszłość, by przeżywając doświadczenia swoich przodków, doprowadzić do odzyskania bezcennego artefaktu.
''
Wymyślili sobie, tak samo jak napisali na liście aktorów w filmie że Fassbender gra Altaira Ibn Ala hada
Tak nie robi profesjonalna strona
O matko, czy oni napisali, że Desmond przenosi się w czasie? -.-
No to rację co do opisu przyznaję ;)
niestety tak napisali...w ogóle ''przenosi się w czasie i przeżywa wspomnienia swych przodków'', no to ma wielce sens ;)
Nie rozumie co w tym złego, trzy filmy o Altairze i trzy o Ezio. Sam Altair wymyślał ukryte podwójne ostrze oraz je zmodyfikował, pokazanie jego późniejszych lat było by samą przyjemnością. Nie musi być wszystko takie samo jak gra. :)
To bezsensu, otwierasz lodówkę i wyskakuje Ezio "Co podać?" W przeciwieństwie do ciebie nie chcę całkowitej kopii gry, lecz dowiedzieć się znacznie więcej o asasynach.
w przeciwienstwie do ciebie ja chce film osadzony w swiecie gry czyli dowiedziec sie wiecej o INNYCH asasynach niz ciagle o tych samych