PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659803}
5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 84882
3,3 35 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

Mocny zawód

ocenił(a) film na 5

Film widziałem w tym tygodniu na pokazie przedpremierowym. Jako fan gier ( od razu zaznaczam, ze przygody Ezio były najlepsze) jestem mocno zawiedziony ta ekranizacja. Dla mnie kwintesencja powinno byc tak jak w grach przygody bohatera w Animusie. Tutaj to Abstergo jest motywem przewodnim i niestety wypadło to źle. Jest duży potencjał w tej ekranizacji ale obawiam sie, ze nie tedy droga. Tak czy tak każdy powinien sam przekonać sie w kinie czy droga która obrali scenarzyści im odpowiada.

ocenił(a) film na 7
brastek

Według mnie w teorii postawienie ekranizacji na Abstergo itd. jest strzałem w 10 ale jak to wypadło w praktyce to okaże się dopiero w styczniu. Jestem tego samego zdania co Ichabod, że gry to inne medium i że nie oddasz "gameplayu" nie spotykanego w innych grach (np. skakanie po dachach w renesansowych Włoszech), dlatego lepiej wytłumaczyć o co biega w uniwersum i w konflikcie Assassyni vs Templariusze we współczesności (bo jej znamy mało z gier po zakończeniu żywota Desmonda) a Animusa zostawić jako wisienkę na torcie :)
Za to w sequelu mogliby zrobić to już na odwrót gdyby tłumaczenie uniwersum mieliby za sobą ale z tego co czytałem to raczej sequela nie będzie bo nie wiadomo czy ten film się w ogóle zwróci :/

ocenił(a) film na 5
Peplik11

Mimo, ze film nie sprostał moim oczekiwaniom bardzo chciałbym żeby nakręcili sequel. Jak napisałem wyżej jest duży potencjał. Film Kurzel-a traktuje jako zło konieczne. Mamy zawiązanie historii i teraz jest szansa dla scenarzystow. Potrzeba zmiany reżysera. Fassbender wypada znakomicie wiec jako producent powinien pociągnąć pomysł. Dla mnie kwintesencja w grach były postaci i miejsca historyczne. Tego zabrakło mi w filmie.