PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659803}
5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 84882
3,3 35 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

ja nie wiem czy coś mnie ominęło, że niby oni byli płatnymi zabójcami jak w opisie? Człowiek spędza setki godzin gameplayu i omija go tak istotny szczegół...

ocenił(a) film na 6
StepowaWilczyca

Oni nie byli płatnymi zabójcami.

ocenił(a) film na 2
StepowaWilczyca

Bractwo zostało stworzone po to aby eliminować templariuszy i znajdować FE, zanim pierwsi dorwą je templariusze.

StepowaWilczyca

Panowie, którzy Ci odpisali cierpią na brak umiejętności czytania ze zrozumieniem lub niedostrzegania sarkazmu nawet jak walnie ich pięścią w twarz ... W sumie nie wiem co gorsze ;)

ocenił(a) film na 5
StepowaWilczyca

Bo to nie jest oficjalny opis. Jedna strona go napisała i tak krąży po wszystkich stronach i wszystkie strony podają to za pewnik. Słowo "płatny" nie występuje, tak samo jak zaczeli pisać że przenosi się w czasie cholera wie skąd.

Ale w sumie dostawałem, floreny/oreny/funty etc. za zabójstwa więc jakieś podstawy są :D

StepowaWilczyca

Jeśli chodzi o zakon asasynów (poglądy, dążenia, prawa) to cała gra jest fikcją. Asasyni w rzeczywistości byli narkotyzujacą się sektą, której celem, jak to obecnie u żołnierzy-muzułmanów, było zabijanie, za co po śmierci miała spotkać ich wielka nagroda. Byli płatnymi mordercami albo zabijali tych, którzy byli niewygodni dla ich celów. Z templariuszami akurat współpracowali, a nie ich zabijali. Typowy asasyn zabijał kogoś i zwykle potem sam był zabijany. Ezia i Altairy zostali wykreowani na potrzeby gry, a w grach przeciwnicy są zawsze głupi.