PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659803}
5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 84879
3,3 35 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

Po seansie

ocenił(a) film na 8

Przed seansem nie nastawiałam się na nic poza dobrym widowiskiem akrobatycznym. Nie zawiodłam się pod tym względem, ale co więcej - dostałam film który miał wyraźnie zarysowany wstęp, rozwinięcie i zakończenie - a tym samym mogę powiedzieć, że klimat był należycie budowany.

+ widz nie wie czy to assassini czy też templariusze są "tymi dobrymi"
+ akrobacje
+ sceny walki
+ ciekawe, bardziej widowiskowe rozwiązanie z maszyną "Animus"
+ smaczki gdy np. przeskakują z budynku na budynek i uderzają wówczas głową w jakąś skrzynkę :D
+ KLIMAT!!!

- za mało scen w przeszłości
- nie do końca zrozumiała dla mnie scena gdy wokół głównego bohatera stoją assassini i dowiadujemy się, że nie są to wspomnienia

Podsumowując, można powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych filmów który bazował na grze. Kostiumy, ostrza, muzyka na którą nikt tak naprawdę nie zwrócił uwagi - ale tym lepiej, ponieważ oznacza to, że pasowała do filmu.
Jako osoba, która wielokrotnie widziała rozgrywkę przed seansem, ale i nie będącą fanką - jak najbardziej doceniam ten film i wystawiam mu "ósemkę".

Film jest świetnym wprowadzeniem, pozwalając tym samym każdemu (a nie tylko fanom gry) cieszyć się z seansu. Tym bardziej, że najwyraźniej powstaną kolejne części.

ocenił(a) film na 7
agdama

Ale to było do przewidzenia. Poczytajcie sobie relacje na IMDB. Ludzie, którzy chociaż odrobinę liznęli gry lub książki nie dają mniej niż 8, BA, górują nawet 9 i 10. Ponoć bardzo dobrze utrzymany klimat jest w tym filmie. Natomiast ludzie, którzy pierwszy raz spotykają się z tym tytułem mogą czuć zawód. Nie oglądałem jeszcze, wybieram się teraz na dniach ale sądzę, że każdy film bazujący na GRZE będzie pozytywnie odbierany przez "graczy" a negatywnie przez "nowo przybyłych". Ja jestem pozytywnie nastawiony póki co.