Podejrzewam, że twórcy mają sztamę z Ubisoftem, zresztą sami kiedyś napisali, że trzymają pieczę nad tym projektem (tak jak w przypadku Blizzarda - Warcrafta). Dlaczego zatem fabuła jest lekko wymyślona na nowo? Dlaczego nie mogli zobrazować pierwszej części lub chociaż pozostawić oryginalnie Altaira?
Zrobili nową postać ponieważ nie jest miała być adaptacja żadnej części AC a raczej częścią tego uniwersum ;) I dzięki temu zabiegowi fani gry nie będą wiedzieli GŁÓWNEGO WĄTKU filmu* (jak to było w przypadku Warcrafta)
*Zagorzali fani jednak będą widzieli WIELKĄ inspirację pierwszym AC, ale może to jest tak specjalnie w zwiastunach pomontowane ;)
PS. Podobno gościu grany przez Ironsa wystąpił już w pierwszym Assassin's Creed ;O
Ale wiesz, że nawet kompletnie nowa fabuła tu nie zmieni nic bo zawsze znajdą się super fachowcy i znawcy, którzy zgnoją ten film za to, że... W GRZE BYŁ INNY KOLOR SAKWY, RZAL PE EL ALE GUWNO ; D
Ja oglądałem Warcrafta z zaciekawieniem i nie piekła mnie D o każdy element bo to nie o to moim zdaniem chodzi.
Może to będzie coś fajnego, że zobaczę coś nowego, nie mówię, że nie ale po prostu sądziłem, że zobaczę coś co już wiem.
Ale dzięki za wyjaśnienie : )
Ciekawi mnie czy będą jakieś wzmianki o Desmondzie, Shaunie czy Rebecce albo o Obiekcie 16 lub innych postaciach.
Najbardziej mi się podoba ta nowa wersja Animusa. Będzie to lepsze pokazanie do czego służy Animus (bo gdyby to było znów łóżko z AC1- kojarzyło by się to z Avatarem- czy konsola z Unity to by już w ogóle śmiesznie wyglądało bo jak niby się po synchronizowaniu wspomnień na konsoli nauczył się parkouru XD) oraz pokazanie "efektu krwi" oraz rozwijanie umiejętności Lyncha.
Ciekawi mnie też jak film się zakończy:
a) buntem więźniów i ich ucieczką z więzienia oraz nagłośnieniem co Abstergo robi,
b) butem więźniów ale nie udanym i kończy się śmiercią wszystkich lub pozostawieniem tylko Lyncha przy życiu,
c) Lynch pod koniec filmu dowiaduje się gdzie jest kolejny artefakt Edenu i Abstergo rusza go odzyskać.
d) Lynch dowiaduje się gdzie jest fragment Edenu i pomaga mu w ucieczce ta córka Ironsa oraz razem poszukują tego fragmentu a pod koniec pojawia się Minewra lub ktoś
e) Callum potajemnie "rozgrywa" kolejne wspomnienia i dowiaduje się gdzie jest ten artefakt a potem przysyła współrzędne asasynom ale Abstergo od razu się dowiedziało co się dzieje i zabiło Lyncha.
Możliwe że żadna z tych moich wymienionych zakończeń nie spełni się bo twórcy wymyślili lepsze zakończenie tej historii która na pewno nie zamknie się na tej części :)
PS. Moja teoria wobec tego kim jest Callum Lynch:
Według mnie jest to ta sama osoba co grała w Helixa podczas AC: Unity i do niego współcześni asasyni się skontaktowali, by rozgrywał czasy Arno'a oraz potem tej dwójki rodzeństwa z Syndicate (nie przeszedłem całego Syndicate'a bo znudził mnie już ten wiktoriański Londyn więc może pod koniec gdzieś jest wzmianka o tym kim jest ta postać)