PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659803}
5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 84879
3,3 35 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

To bedzie cos epickiego.. Nie moge sie doczekac.

pogromcaaa

Czy będzie to się okaże... Chyba wszyscy pamiętają co było z ekranizacją Prince of Persia ;)

barteqblicharski

Zgadzam się ... jak wiemy "wielkie hollywood" potrafi spartolić dokumentnie adaptacje gier ... Obyśmy się tylko nie zawiedli na tej produkcji bo można z tego zrobić na prawdę epicki film (jak to napisał autor tematu). Lecz po tym jak doszły mnie słuchy że film ma być na podstawie AC: II już podchodzę do tego z dystansem i czuje że oprócz zapewne widowiskowych efektów cała reszta będzie klapą :(

Wifirifi

AC II ma nieporównywalnie lepszą i bardziej epicką fabułę... Co nie zmienia faktu, że "po bożemu" byłoby zrobić wpierw pierwszą część - ale jak zwykle liczy się pewniak i kasa.

barteqblicharski

Dokładnie, każdy fan serii może śmiało powiedzieć że część druga była najlepszą odsłoną, lecz nie na tym to wszystko polega...jak wychodzą teraz z takich założeń to chyba niektóre adaptacje będziemy oglądać bez kolejności. A może oni tak filmy oglądają :D (część 2, część 1, część 3, taki przykład hah)

ocenił(a) film na 7
Wifirifi

ile osób tyle opinii, dla mnie Brotherhood było zdecydowanie lepsze niż AC II. a hamburgery za to powiedzą, że fabuła AC III dominuje

ocenił(a) film na 5
Zuku1916

A ja sądzę, że najlepiej by było zekranizować jedynkę, bo była najbardziej "asasyńska". I do tego ten rewelacyjny klimat Bliskiego Wschodu, wyprawy krzyżowe... Poza tym w filmie mogliby dopieścić te rażące niedoróbki z gry. Ale tak się pewnie nie stanie. Gdzieś czytałam, że film będzie o hiszpańskiej inkwizycji...

ocenił(a) film na 4
black_eye

Co do ulubionych. Jeden rabin powie tak drugi nie.
Dla mnie:
AC II 9/10,
AC B - 9,5/10,
AC R - 10/10,
AC III - 6,5/10,
AC IV - 9,5/10

Oby tylko tego filmu nie zj**ali ;(

użytkownik usunięty
Bjanri

Film powinien się udać :) wydaje mi się że jak skupią bardziej na historii niż efekciarstwie to się uda :)

użytkownik usunięty
pogromcaaa

zgadzam się również czekam na film

fak fak fak!! czekaj ponad 2 lata na film i dostań taki crap. fak my life

pogromcaaa

a to była już premiera, że oceniasz?

Tahir

tak, 21 grudnia w anglii.

pogromcaaa

Bo nie wiem czy iść do kina, czy czekać na torrent. Co tam się odjebało? co w filmie nie dało rady?

Tahir

Fassbender, rezyseria i scenariusz. To nie miało prawa się udać bez historii Desmonda albo Ezia w tle. Ku.rwa, jest mi tak smutno, ze spieprzyli cos co mialo takie możliwosci..

ocenił(a) film na 9
pogromcaaa

Może gdyby zrobili serial miałoby to sens, ale w 100 minut filmu nie upchniesz wszystkiego. Osobiście w grę nie grałem, ale film ma fajny klimat i mi się podobał, chociaż pewien niedosyt pozostał, że tak szybko się skończył :P

ocenił(a) film na 9
pogromcaaa

Może gdyby zrobili serial miałoby to sens, ale w 100 minut filmu nie upchniesz wszystkiego. Osobiście w grę nie grałem, ale film ma fajny klimat i mi się podobał, chociaż pewien niedosyt pozostał, że tak szybko się skończył :P

ocenił(a) film na 5
pogromcaaa

niestety okazał się cińki

ocenił(a) film na 5
malolmalol

Słabo bardzo słabo

ocenił(a) film na 5
Wolfgar88

Troche za duzo przegadany i za malo akcji w czasach asasynow.