5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 85120
3,1 28 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

Czytałam opinie internautów, którzy ten produkt w większości uznali za stracony, za badziew i tak dalej. Ponownie niepotrzebnie przejmowałam się opinią innych. Film mi się bardzo podobał. Zaskoczył pozytywnie i spowodował, że zaczęłam snuć refleksje nad filmem i grami (,które według mnie odrobinkę przerósł ale to bez znaczenia).
Postacie były dosyć dobrze rozrysowane i nie miałam do nich większych uwag. Powroty do wydarzeń sprzed bodajże 500 lat karmiły mnie świetnymi widokami i klimatem. Fabuła nie wzbudziła moich jakiś negatywnych emocji a wręcz nie nudziła.
Martwi mnie jednak, że pewnie wiele osób chciało zobaczyć czystą ekranizację gry z innymi postaciami a dostali jakby odrębny materiał tyle, że osadzony w tym samym uniwersum. Spodziewano się ( nie kryję, że JA także tego oczekiwałam) czystej rzezi przeplatanej z wątkiem Jabłka a tu pojawiło się coś o wiele głębszego moim zdaniem.
Kończąc, oceniam film na bardzo dobry i godny polecenia. Rozumiem jednak opinie innych ludzi i tego, że spodziewali się czegoś innego. Gusta są naprawdę różne dlatego nie mam zamiaru nikogo obrażać za jego własne zdanie.
Pozdrawiam! :)

ocenił(a) film na 8
Furia13

Jestem w 100 procentach zgodna. Ja nie byłam graczem podczas oglądania filmu po raz pierwszy i w sumie nic nie rozumiałam jeśli chodzi o historię asasynów i ogólnej idei. Ale klimat filmu i sam film zachęcił mnie do zobaczenia gry i powiem, że się nie zawiodłam.
Film bardzo mi się podobał i czekam na ekranizację kolejnych części :))

ocenił(a) film na 9
karolina1106

Grać, niestety nie grałam ale byłam, że tak powiem bierną obserwatorką gameplayu na YouTube dlatego znałam fabułę i miałam jakiś tam zarys. Tak jak pisałam film postawił bardziej na ideologię obu wrogich sobie frakcji i zagłębienia się w nie niż czystego wyżynania się mieczami ( lub innymi broniami).
Tak jak ty, bardzo oczekuję kolejnej części. ;)

ocenił(a) film na 8
Furia13

Dokładnie. I bardzo dobrze, że się na tym skupili bo gdyby polegało to na zwykłym zabijaniu się to cały film nie byłby tak ciekawy i przy okazji zrobiliby błędne odwzorowanie samej gry bo ona również jest bardzo ciekawą historią.