PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625402}

Asteriks i Obeliks: Osiedle Bogów

Astérix: Le domaine des dieux
2014
6,7 22 tys. ocen
6,7 10 1 21905
5,5 8 krytyków
Asteriks i Obeliks: Osiedle Bogów
powrót do forum filmu Asteriks i Obeliks: Osiedle Bogów

Czy dla dzieciaków w wieku przedszkolnym ten film będzie odpowiedni? Zrozumieją? Nie będą się bały?

ocenił(a) film na 10
Panna Nie

Trochę może im się wydać nudny bo nie zrozumieją niektórych treści przekazanych w filmie ,wiem bo byłam z moją siostrą ,która może nie jest w wieku przedszkolnym ,ale chodzi do 3 podstawówki jej trochę wydawał się nudny. Ale za to mnie 19 latce bardzo się podobał dużo śmiesznych scen i dużo fajnych postaci nowych, takie moje odczucia :)

Panna Nie

"Osiedle bogów" zdecydowanie jest dla osób w wieku 12+, młodsi na pewno tego nie zrozumieją.

ocenił(a) film na 9
Trojden

Jest bardzo dużo żartów niezrozumiałych dla dzieci. Jeśli chodzi o straszne sceny to jest taka może jedna na samym początku z Cezarem, ale to też nic nadzwyczaj mrocznego.

MoszeUsz

Zresztą mnóstwo filmów animowanych, także Disneya, zawiera naprawdę straszne sceny, a mimo to dzieci kochają te filmy. Jako dzieciak oglądałem "Królewnę Śnieżkę i siedmiu krasnoludków", "Pinokia" i "Śpiącą królewnę", i jakoś po tym po nocach nie śnili mi się ani Zła Królowa, ani woźnica - właściciel parku na Wyspie Radości, ani Diabolina, choć każde z nich przerażało mnie na śmierć. Uwielbiałem te filmy, choć się na nich bałem.
Przerażała mnie też krótkometrażówka "Szalony Doktor" ("The Mad Doctor") z Myszką Miki z 1933 i kilka podobnych z końca lat 20. i z lat 30. Co nie zmieniło mojego uwielbienia dla nich. Można powiedzieć, że to chyba z tamtych bajek wzięło się moje późniejsze zamiłowanie do horrorów i strasznych historii.

Tak samo uwielbiałem Muminki, chociaż Buka, hatifnatowie, muminkożerne rośliny, statek widmo i muzyczka pojawiająca się w chwilach grozy też mnie przerażały.

ocenił(a) film na 8
Trojden

Ja byłem z ośmiolatkiem i był zachwycony.

Panna Nie

Byłam w kinie z chłopakiem i za mną siedziały trzy dziewczynki w wieku ok. 5 lat. Na początku fakt, śmiały się na jednej scence, a potem ciągle gadały "kiedy to się skończy", "to już trwa trzy godziny", "ojejku, jakie to nudne", "to jest bez sensu", "chodźmy już do naszych mam". Myślę, że niczego więcej nie muszę dodawać ;)