PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=562600}

Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości

Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté
2012
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 51636
4,9 13 krytyków
Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości
powrót do forum filmu Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości

Czy ktoś wie, dlaczego Clavier zrezygnował z roli Asteriksa?

ocenił(a) film na 2
nezumi1

dokładnie nie wiem ale teraz to on ma troche ciała a asterix był raczej chudy więc może dlatego już nie gra tej roli

ScaRLeTT234

Dla mnie jedynym Asterixem jest Clavier. Szkoda, że go nie będzie juz w tej roli.

cross773

zgadzam się

cross773

Christian Clavier był najlepszym Asterixem basta.

nezumi1

Z tego co wyczytałem u francuzów to Clavier nie chciał być jednoznacznie kojarzony z postacią Asterixa, stwierdził że 2 filmy w tej roli wystarczą.

ocenił(a) film na 10
cropec

szkoda,z Clavier zrezygnował,ale i tak cieszę się,że kolejna film z serii Asterix i Obelix powstanie

luck191

Coraz gorszy poziom filmów.. :-/ Pierwsza część była świetna, ale już trzecia to porażka.. no i kolejny raz kto inny gra Asterixa.. Tragikomedia

ocenił(a) film na 9
lolop

to obejż se po francusku z napisami xDD gość od olimpiady ma talent... tylko, że jerzy kryszak za grosz nie nadawał sie do tego dubbingu... xP poza tym nic do niego nie mam xDDD

Marie567

ale Jerzy Kryszak nie dubbingował wtedy Asterixa, on dubbingował Kakofonixa.

cropec

Też słyszałem tą wersję.

ocenił(a) film na 3
cropec

Dziwne. Ja go zawsze będę kojarzył z rolą "Uja". Tę zagrał 3 rrazy i mu jakoś nie przeszkadzało.

cropec

Jakoś Jacquoi z 'Gości' grał 3 razy! Choć to prawda, mnie się już głównie kojarzy z tą postacią :) a wcześniej oczywiście z Asterixem.

ocenił(a) film na 9
nezumi1

jaaaaa wiem!!!!!!! podobno już nie chciał grać... tak było na stronach francuskich... ale w sumie go nie rozumiem... był świetny... a co do olimpiady... radze zobaczyć w oryginale i z napisami... cornillac świetnie zagrał asterixa, ale wierzcie mi - to dubbing był kompletnie, kompletnie... do D***...

ocenił(a) film na 10
Marie567

Mi tam nowy Asterix raczej nie przeszkadza, jest łudząco podobny do tego wcześniejszego, najgorzej denerwuje mnie ta ciągła zmiana aktora grającego Cezara, co część to inny aktor.

ocenił(a) film na 9
catrine1

no... w sumie racja... ale rola cezara ogólnie rzecz biorąc jest tak genialna... i zawsze śmieszna :D nic nie zdoła jej zepsuć... xD

ocenił(a) film na 6
Marie567

Może nie zauważyliście, ale postać Panoramixa także jest ciągle grana przez różnych aktorów :)

ocenił(a) film na 5
Addia

Zauwaz ze do Panoramixa dobieraja dobrych aktorow. Z Asterixem jest gorzej :)

Jednak trzeba przyznac niektorym ze ostatnia czesc Asterixa i Obelixa ( Na Olimpiadzie ) To dno i totalny dramat.

Marie567

No mnie po obejrzeniu pierwszej części już kolejni zupełnie nie pasowali. Gottfried John był stworzony do tej roli. Był żywcem wyciągnięty z komiksu. Wypisz wymaluj Julek Cezar zwłaszcza ten nos :D

ocenił(a) film na 9
nata1909

zgadzam się :)

nezumi1

hehe, pewnie jak zawsze w takich sytuacjach... za pazerny na kase. Za duzo sobie zadal lub za malo mu dawali:(

ocenił(a) film na 1
nezumi1

Zgaduję, że z bardzo prostego powodu. Te 'filmy' dna już sięgnęły, a on się pewnie nie chciał w błocie i szambie nurzać i profanować opowieści Goscinnego i Uderzo.

ocenił(a) film na 3
Piotr.St

Jak dla mnie to każdy ten film jest profanacją.

nezumi1

Mi także szkoda że nie ma już Claviera, ale filmy o dzielnych galach wciąż mam zamiar oglądać;) Choć przyznam że 2 pierwsze części są nie do przebicia, a do tego "Asterix i Obelix: Misja Kleopatra" wysoko podniosła poprzeczkę;) Dawno oglądałem tą część, ale to jest jeden z nielicznych filmów gdzie dubbing mi się podobał;)
W każdym bądź razie mam nadzieje że przynajmniej Gérard Depardieu pozostanie przy roli Obelixa...

Abaraham

Nie mam prawa czepiać się ani Dubbingu, ani wykonania "Misji Kleopatra", bo po prostu przez pierwsze kilka seansów potrafiłem rozryczeć się ze śmiechu.

Ile Clavier znaczył dla serii widać po tym, z jaką krytyką spotkała się część trzecia.

ocenił(a) film na 7
nezumi1

Bez Claviera to nie będzie film

nezumi1

A WIECIE WGL, ŻE TEN KOLEŚ co bd grać Asterixa w tej części, to on grał kiedyś w A&O Misja Kleopatra Otisa?
to ten aktor: Edouard Baer :D poznałam po uśmiechu, że gdzieś go kiedyś widziałam xD http://www.filmweb.pl/person/Edouard+Baer-49906

AktorkaDD

Czyżby Twoim ulubionym pokemonem był Slowpoke? :P

Tak, wiemy.

nezumi1

Ha-Ha. swoją drogą nie oglądam pokemonów xD
może ty wiesz, ale nie sądzę, że wszyscy ;>
Wg ciebie nadaje się do tej roli? bo ja sie nie mogę przekonać xD

AktorkaDD

zresztą żaden aktor nie będzie mi pasować do roli Asterixa, oprócz Claviera :C No może w Olimpiadzie to tamtego się przyzwyczaiłam, ale do tego, bez przesady, ile tych zmian? ;/

AktorkaDD

Prawda jest taka, że seria właściwie skończyła się na Misji Kleopatra.

Clavier po prostu robi różnicę, zarówno dwa pierwsze Asterixy, jak i Goście Goście, prawdopodobnie nie byłyby dziś produkcjami kultowymi, gdyby nie on.

nezumi1

Zgadzam się z tobą. W tej nowej części Asterixa będzie grał gość który grał Otisa skrybę w "Misji Kleopatra" porażka.

Tortuga033

Ten co w "Kleopatrze" grał skrybę Otisa, tak tu zagra samego Asterixa- do czego to doszło....
"Kleopatra" świetna, "Olimpiada" troszkę podupadła ale ogólnie wrażenie dobre.
Natomiast nie wierzę, by widzowie nie zauważyli tej podmianki z "Kleopatry"....

ocenił(a) film na 5
nezumi1

bo przeczytał dokładnie scenariusz 3 części i uznał(zresztą słusznie) że to SYF!!!