PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=562600}

Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości

Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté
2012
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 51635
4,9 17 krytyków
Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości
powrót do forum filmu Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości

Mam 20lat

ocenił(a) film na 2

I szczerze nie polecam oglądać tego filmu. Różni się od poprzednich części. BEZNADZIEJNY.. szkoda kasy naprawde..

ocenił(a) film na 10
Kwashu

A co nas obchodzi ile masz lat?
Dla mnie film bomba :)

wadera666

To nie ten sam Asterix i Obelix.

Od kiedy z roli Asterixa zrezygnował Clavier, film zszedł na psy. Humor też bardziej prymitywny.

ocenił(a) film na 3
SgtPepper1942

Właśnie wiadomo, czemu zrezygnował?

ocenił(a) film na 5
Moai

Clavier nie chciał, żeby był utożsamiany jeno z odgrywaniem postaci Asterixa, więc dla dobra swojej kariery (nikt nie chce być zaszufladkowany czy zapamiętany za jedną rolą - patrz Stuhr, Żukowski, Zieliński...) zrezygnował z dalszych filmów.

A skoro już tu jestem, to też film odradzę. Zmarnowany potencjał (aż się prosiło o więcej żartów na linii Francuzi-Brytyjczycy czy parodiujących Jamesa Bonda), kiepski humor (nie powiem, że nie było dobrych żartów - chociażby wątek z Normanami został dobrze poprowadzony, ale jeżeli idzie o filmowe gagi w ostatecznym rozrachunku...), bzdurny konflikt między Asterixem a Obelixem (rozumiem, że chciano wprowadzić coś nowego, ale źle to rozegrano, i w efekcie dostajemy Asterixa-chama, który się focha na swojego najlepszego przyjaciela, że mu nie dorównuje poziomem intelektualnym), a w wyniku natłoku wątków, żadnemu nie jest poświęcona wystarczająca ilość czasu.

Z wyrazami szacunku
Kazik

ocenił(a) film na 3
Kazik_chan

Dzięki za info, osobiście podobał mi się najbardziej drugi film. Ale może kiedyś i ten obejrzę.

ocenił(a) film na 8
SgtPepper1942

zgadzam się, bez Claviera to klapa.
Ale niektóre teksty niezłe, mieszanina angielskiego i polskiego :)
"Excuse me, o co kaman?"

ocenił(a) film na 2
wadera666

Co was to obchodzi? Piszę aby osoba w moim wieku wiedziała w co się pakuje :)

Kwashu

może dla cb.. ty pewnie wolisz już dla starszych jak każdy ale dzieci to lubią :D

ocenił(a) film na 7
Kwashu

być może zgodziłbym się z twoim zdaniem jeżeli było by ono odpowiednio uargumentowane, ale nie jest. Piszesz że film jest beznadziejny
ale nie piszesz dlaczego ani nie próbujesz tego w swojej wypowiedzi jakkolwiek udowodnić.Przypomina to trochę Ferdydurke Gombrowicza " Słowacki wielkim poetą był!".

ocenił(a) film na 2
EPSECTRE23

Proszę bardzo. Teksty okropne, wcale nie śmieszą. Ludzie w kinie ani razu się nie śmiali. Prymitywne sceny. A aktorzy w ten film chyba uczucia nie wsadzili ani troche.

ocenił(a) film na 2
Kwashu

muszę się zgodzić w porównaniu do innych ten to dno może przez dubbing nie wiem ale ja oceniam go bardzo nisko ale może komuś się to spodobało to powodzenia mam zasadę żeby coś ocenić trzeba taki film samemu zobaczyć ja mogę stwierdzić zgodnie ze swoim sumieniem strata czasu