Wbrew utyskiwaniom i marnym recenzjom w prasie, przez które nie poszedłem do kina, to film mnie miło rozczarował (DVD z "Viva"). Połączenie pomysłów z animowanych filmów "Asterix w Brytanii" z "Asterix i wikingowie" okraszone nowymi pomysłami. Aktorsko nareszcie Asterix i Obelix grają, a nie tylko wyglądają. W wersji DVD narzekam jedynie na dźwięk, który brzmi jak nagranie z kina. Film zdecydowanie bije na głowę aktorskie "Asterix i Obelix kontra Cezar" i "Asterix na olimpiadzie". Miły zwrot w stronę trochę bardziej wyrafinowanego humoru, z którego kino francuskie słynęło.
Miło czytać różne opinie i ja mam zamiar podzielić się swoją. "Asterix i Obelix kontra Cezar" był najlepszą częścią zaraz po niej plasuje się "Misja Kleopatra" a "Na Olimpiadzie" nie specjalnie mnie przekonał i nie za bardzo wiem jak tą część ocenić, a za nie długo jak zakupie dvd zobaczę jak poszło "W służbie jej Królewskiej Mości" ale wracając do wątku "Kontra Cezar" ta część miała to coś ten klimat, kostiumy, dialogi ah... już do tego nie wrócą a szkoda bo teraz to wszystko takie przerysowane na siłę chcą upodobnić klimat do tego z bajki ;P mierny efekt według mnie. A tak w ogóle to jak jakiś film trafia na dvd do gazety jako dodatek to najwidoczniej miał kiepski zysk ;P bo na ten przykład "Hobbit'a" na pewno nie zobaczysz w Vivie czy poradnik'u działkowca ;P to moja teoria oczywiście mogę się mylić. Pozdrawiam
Co do trafiania na dvd, to jak wytłumaczyć Skyfall dołączonego do Newsweeka? Też klapa? ;)
A jest do kupienia w Newsweeku? jaki to numer i ile kosztuje, z chęcią kupie jak jest tańszy od Półkowego
Ja widziałem w jednym ze sklepów w cenie 29.90 za DVD i przy zakupie dostaje się rabat 50% na wybraną inną część przygód Bonda ;) A wgl to znam sklep w którym można kupić zafoliowane oryginały starszych części Bonda po 4zł/szt ;)
Ten Skyfall za 30 jest w Carrefourze
http://www.carrefour.pl/
widziałem w gazetce jaką zaspamowali mi skrzynkę a na ich stronie jest gazetka online więc pewnie w niej znajdziesz gdzieś na końcowych stronach :)
A co do filmów po 4zł to jest taki 1 sklep w Nowym Sączu i w Krakowie :) Jak jesteś z okolic to Ci podam adres na PW ;)
No ja właśnie też mam kawał drogi mimo że wcześniej studiowałem w Krk. Ale kolega czasem jest przejazdem to mi bierze jakieś ciekawe filmy :) W takiej cenie to żal nie kupić ;)
w łodzi na piotrkowskiej są sklepy typu wszystko po 3 zł i po 1.23 tam też znajdziesz wiele filmów , ale Bonda chyba nie
Po 3zł? Dobre mimo że gazetowe :)
A z tym Skyfall to sorry bardzo ale wprowadziłem w błąd. Właśnie znowu natknąłem się na gazetkę i nie była to ulotka z sieci Carrefour ale z TESCO ;)