PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636}

Asterix i Obelix kontra Cezar

Astérix et Obélix contre César
1999
6,8 95 tys. ocen
6,8 10 1 95330
6,2 28 krytyków
Asterix i Obelix kontra Cezar
powrót do forum filmu Asterix i Obelix kontra Cezar

Hej, czy ktoś wie w jakim języku w oryginale mówią w tym filmie? Bo widziałam tylko z dubbingiem.

ocenił(a) film na 7
Vickynella

z tego co się orientuje to film w oryginale jest po francusku :)

ocenił(a) film na 5
Vickynella

Po galijsku i rzymiańsku na stówe

Dude_

Po francusku.
Dude_ nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak język rzymski... (bo to się nazywa łacina).

Stevie_konisiowata

Stevie_konisiowata: Najwyraźniej cierpisz na bardzo groźną przypadłość: TBPH (totalny brak poczucia humoru).

Vickynella

a no po francusku :):)

lolcia311

Roberto Benigni też? ;)

ocenił(a) film na 6
Vickynella

Ciekawe pytanie. Swoją drogą Benigni ratował film fantastyczną grą.

forcet

Benigni, podobnie jak inni niefrancuscy aktorzy, już w wersji oryginalnej tzn. francuskiej - byli dubbingowani przez aktorów francuskich.
Podobnie jak na przykład w przeszłości Gina Lolllobrigida, występując w filmach francuskich (co jej się zdarzało) nigdy nie mówiła własnym głosem. Zupełnie odwrotnie niż Fernandel - jego językiem był francuski i trzeba go było dubbingować, gdy w popularnym niegdyś cyklu filmów komediowych grał włoskiego księdza.

Vickynella

w oryginale po francusku
jak można tego nie wiedzieć? xD :P

AktorkaDD

No, w sumie dlaczego by nie w angielskim? Ciekawiło mnie po prostu po jakiemu mówi Roberto, który nie jest Francuzem!

ocenił(a) film na 8
Vickynella

Film jest po francusku ale szczerze? Polski dubbing zdecydowanie lepszy. Nasi aktorzy spisali się świetnie. Wszystkie kwestie brzmiały dużo zabawniej niż w oryginalnej wersji. Benigni z pewnością mówi po włosku skoro jest Włochem. Po francusku pewnie mówił na potrzeby filmu podobnie jak Gottfried John który jest Niemcem

ocenił(a) film na 7
Vickynella

A kto powiedział że nie mógł się nauczyć francuskiego? Taki np. Christopher lee który zaczynał w niskobudżetowych horrorach zna bardzo dużo języków