Czy posiada ktoś ten rarytas (i przypadkiem mieszka w okolicach Poznania :P)? Bardzo bym chciał przeczytać,a w żadnej księgarni nie ma, bo wyczerpał się nakład, a wznowienia nie widać...
3telnia faktycznie miała tę książkę.
A w razie czego ja też jestem szczęśliwym posiadaczem.
A premiera filmu właśnie w listopadzie, a może i wcześniej, więc lepiej mieć książkę wcześniej :)
Nie, dokładnie 9 listopada będzie u nas premiera filmu. Pewnie wcześniej książkę wypożyczę z biblioteki i przeczytam, ale kupię nowe wydanie. Mam na nie chrapkę :P.
e to ja nie zdążę przeczytać przed obejrzeniem ;/ w tydzień może jeszcze jakoś dam rade
Nie żartuj, że musimy czekać 2 miesiące na polską premierę po oficjalnej... to jakiś żart :|
ja kupiłem na allegro za 10 pln.
wszystko elegancko, tylko papier sredniej jakosci. ale mysle, ze to dobry interes. wydanie z tomem hanksem na okladce bedzie pewnie kosztowalo cos w okolicach 40 pln :P
Na allegro za 10 zł? ja od miesiąca obserwuję allegro i najtańsza jest za 40 zł (ale wysyłają dopiero po premierze) jakby ktoś miał zywaną chętnie odkupię
Filmwebowicze,
książkę już mam i dzisiaj zacząłem czytać :) Jest to powieść dosyć trudna jak na pierwsze wrażenie, ale myślę, że będzie z czasem tylko lepiej. Na początku ciężko się przyzwyczaić do sześciu różnych stylów pisarskich, ale czyta się bardzo dobrze, każda opowieść jest inna i wciągająca, a potrafią się łączyć w najmniej oczekiwanych momentach. Więc dzięki za pomoc w szukaniu i miłej lektury.
Wasz,
M.T. :D
wg mnie zdecydowanie nie jest trudna. no moze z wyjatkiem środkowego wątku (język).
najbardziej podoba mi się Seul. w zwiastunie też wygląda najfajniej :P
Ja próbowałem czytać książkę w języku angielskim, lecz niestety język mnie przerasta. Co chwilę zaglądałem do słownika i po raz pierwszy zacząłem żałować, że mój czytnik nie ma dotykowego ekranu.
Dlatego poluję na książkę w wydaniu polskim, niezależnie od formy (papierowa, elektroniczna). Niestety obecnie można ją znaleźć jedynie na Allegro za 70 - 100 zł...
Zaczalem czytac poltorej tygodnia temu, zostalo mi 50 stron... wolno bo na wakacjach jestem... ksiazka swietna !!!
Jesli chodzi o koszta, to na 3telnia zaplacilem 23zl razem z przesyla (-:
Ile stron ma ta książka? Mieszkam w anglii i przesyłka do mnie trwa troche dłużej niż w ''u was'', a chciałbym przeczytać przed seansem.
510 stron, czyta się szybko :)
Zgadzam się z Tobą druid_3, środkowa część była najtrudniejsza do przeczytania, chociaż pamiętnik do łatwych też nie należy. Swoją drogą w powieści mamy bardzo ładnie pokazaną ewolucję języka - od XIX w do kilkuset lat w przyszłość. Najbardziej podoba mi się część Sonmi -451 pod tym względem. Zachęcam więc do qpowania tej xiążki, bo na pewno nicanic nie stracicie, a tylko zyskacie :)
No to spoko, złamie na max 2 dni :) myslałem, że może pod 1000 to wtedy potrzeba by bylo troche wiecej czasu :)
Czyta się naprawdę jednym tchem. Ja pożyczyłam ją z biblioteki (nie wiedząc zupełnie co to za książka, pożyczyłam ją przez przypadek), wróciłam do domu, zaczęłam ją przeglądać... i po trzech godzinach zorientowałam się, że ją czytam i nie mogę się oderwać :)
510 stron - to lubię : ) idealna ilość żeby nasycić się historią ale nie znużyć, no i nie trzeba w tramwaju wiele dźwigać ;)
Część o Sonmi 451 jest świetna. Nie spodziewałem się tak świeżego a zarazem dołującego opisu życia w korpokracji. Ten papasong to jak mcdonads :) Facet ma wyobraźnie i potrafi wyciągać wnioski z teraźniejszości.
Historia o Koźlarzu Zachariaszu tez jest super, styl języka w tej części rewelacja.
Ja już czytam 3 miesiąc, ale chwile na nią znajduję jedynie w środkach komunikacji miejskiej ;) Nabyta też w tej księgarni i w tej cenie. Jeśli chodzi o sam tytuł, to jest to absolutny must-have. Książka jest wymagająca, ale można było się tego spodziewać, jeśli sięgnęli po nią Wachowscy, a stała się ich inspiracją. Z niecierpliwością czekam na zakup wydania w twardej oprawie, by zachować jej egzemplarz na długie lata - a wiem, że w przyszłości na pewno sięgnę po nią nie raz. Oby film nie zawiódł moich oczekiwań :)
Nie wiem czy to w temacie, czy nie.
Chciałam się zapytać czy lepiej przeczytać książkę, potem zobaczyć film, czy lepiej najpierw film ?
Na alledrogo nowa kosztuje 70zł z przesyłką, trochę drogo :( muszę poszukać w bibliotekach, albo poczekam na używane :)
Tak wyda z filmową okładką ale wyda też w UW( Uczta Wyobraźni) i to drugie wydanie zdecydowanie bardziej polecam.W UW zawsze dobry papier,ładna okładka i w ogóle wszystko super.A no i twarda oprawa ;) Czyli MAG wyda w dwóch wersjach okładkowych ;p
znajdziesz na Ebook jeśli to ci pomoże :) ja mam właśnie ściągnąłem ;) wybacz ale strony nie mogę podać :P ale łatwo można znaleźć
http://merlin.pl/Atlas-chmur_David-Mitchell/browse/product/1,1166366.html?skad=d petywvcbf&utm_source=kampania_lubimyczytac&utm_medium=kampania&utm_term=Atlas+ch mur&utm_content=text&utm_campaign=ksiazki
Niestety wszystkie księgarnie wysyłają książkę dopiero po 7 listopada.. chciałabym gdzieś kupić szybciej ze starą okładką - może być uzywana. Chciałabym przeczytać szybciej a to jest ponad 500 stron, a bilety do kina już mam więc bardzo zalezy mi na czasie.
jedyniem wersja w języku angielskim jest tańsza ok 24 zł ale zastanawiam się czy ze średniozaawansowanym angielskim porywać się na to - w końcu stron jest ponad 500. wie ktoś moze czy słownictwo jest skomplikowane czy raczej prosty język?
część 1 - stylizowana na XIXw, więc dość ciężko się czyta
część 6 - wyższa szkoła jazdy, mnóstwo neologizmów
część 4 - niby prościej, ale napakowana żartami, których troszkę szkoda by było nie zrozumieć
więc jeśli nie czujesz się zbyt pewnie z językiem angielskim, to raczej nie polecam czytać w oryginale