Czy posiada ktoś ten rarytas (i przypadkiem mieszka w okolicach Poznania :P)? Bardzo bym chciał przeczytać,a w żadnej księgarni nie ma, bo wyczerpał się nakład, a wznowienia nie widać...
dzięki za informacje właśnie spodziewałam się że może być ciężko a sprawdzać co trzecie słowo też bez sensu, a szkoda bo polskiej wersji nigdzie nie mogę znaleźć żeby przeczytać przed premierą w Polsce.
Szukam już długo i nadal nic nie mogę znaleźć, wszystkie księgarnie mają umowę z wydawnictwem i będą wysyłane po premierze. Poszłam nawet do biblioteki w swoim mieśćie ale książka jest wypozyczona (i ma długą listę osób które w dalszej kolejności ją zarezerwowały). Ze względu na brak możliwości znalezienia tamtej ksiązki postanowiłam wypozyczyć inną tego samego autora. Wybór padł na Sen numer 9 i muszę przyznać ze po przeczytaniu ponad 200 stron nie jestem jakoś szczególnie zachwycona. Cóż mam nadzieję że Atlas Chmur jest ciekawszy a z opisu wynikałoby że tak.
A może ktoś z Was kt już przeczytał tę ksiązkę zechciałby ją wystawić na allegro :)
Przeczytałem, ale wypożyczoną z biblioteki. Aż się boję, jak to będzie wyglądało na ekranie.
lub to wydanie, całkiem solidne i ładne: http://www.empik.com/atlas-chmur-mitchell-david,p1061324919,ksiazka-p
To jest przedsprzedaż. Na allegro też już ich pełno. Ale dojdą do kupców zapewne dopiero w dniu premiery, tj niestety dopiero 23. Pewnie nie zaktualizowali daty premiery jeszcze na stronie empiku..
Jak w dniu premiery jak żem ją kupił? Mimo, że nie było na półkach, to się spytałem i z magazynu mi dali.
:o aż się przejdę dziś. Uznałam, że skoro przed wcześniej planowaną premierą już sprzedawali z wysyłką dopiero na dwa dni przed nią, to jeśli przełożyli datę premiery to wydawnictwo też się wstrzyma z wysyłką. Ale jaja. to uda mi się przeczytać przed obejrzeniem filmu :) dzięki za info! oby w moim empiku byli tacy zacni sprzedawcy :)
Premiera książki była 7 listopada, filmu jest 23. Zamówiłem w przedsprzedaży w empiku, i odebrałem w dniu premiery, obecnie jestem w połowie książki, mam zamiar jutro dokończyć, książka genialna, gorąco polecam ;) Chociaż zarówno I jak i VI (ta przede wszystkim) cząstka dużo lepiej brzmi po angielsku (wcześniej czytałem trochę w angielskiej wersji), no ale wiadomo, że w przekładzie zawsze język traci odrobinę na uroku i musi być dopasowany do innej kultury;)