PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

prosze niech mi ktoś powie bo nie wiem na co wydałem kase a film mi sie podobał!

filmoManiak230

No to jak Ci się podobał to po co Ci wiedza o czym był :)?
Padłam :):)

Shalimar00

Film to prostych nie należał, a kolega po prostu chce się dowiedzieć o co chodziło w niektórych momentach :)

Mr_W

Akurat mój post jest z tych życzliwych, zwyczajnie rozśmieszył mnie ten wpis:)
O czym jest "Atlas chmur" ? Generalnie książka trkatuje o koncepcji wiecznego powrotu, o tym że każda nasza decyzja ( wynikająca z wolnej woli ) wywołuje rakcję łańcuchową we wszechświecie. Natomiast film wg wielu osób jest o reinkarnacj - a nie jest.

Shalimar00

:)
Tyle to i ja wiem, ale jest niezrozumiałość kilku wątków - w co się teraz pilnie zaczytuję :)

Mr_W

jakich?

Shalimar00

Teraz nie wymienię konkretów, ogółem czytam. Chwilowo jeszcze jestem pod wrażeniem jakie na mnie zrobił.

Shalimar00

Czemu tylko 5?

Mr_W

Czytałam książkę i uważam że ten film jest przegadany, z długi, wrecz nużący momentami

Shalimar00

Ja może się skuszę na lekturkę, na razie mam co czytać.
Za długi, ale było też w nim wiele wspaniałych rzeczy!
Na początku myślałem o 8/10, ale myślę, że 7/10 to najprzyzwoitsza ocena.

ocenił(a) film na 6
Mr_W

Mądrala.

grzegorzszuba

http://www.youtube.com/watch?v=mevxenJ6Mtc

ocenił(a) film na 6
Mr_W

http://www.youtube.com/watch?v=M1ypn0y32Ac

ocenił(a) film na 9
filmoManiak230

film w Polsce będzie pokazywany od piątku - tego piątku - 23.11.2012, rozumiem, że kolega skoro wydał pieniądze, to obejrzał za granicą...? ja obejrzałam 2 tyg na przedpremierze, chwalę sobie i jestem zadowolona - iż nie przegapiłam tak interesującego i jakże innego filmu, niż serwowane zazwyczaj przez twórców filmowych

karolinaj

W piątek i sobotę były pokazy przedpremierowe.

ocenił(a) film na 7
karolinaj

byłem w sobote w cinema city