PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Polecam.

ocenił(a) film na 10

Wybrałem się na przedpremierowy pokaz. Co do filmu. Film bardzo złożony. Historie aktorów ciekawe (w zasadzie wydawało się że można by zrobić z tego filmu aż 6 filmów ;D). Co do gry aktorskiej... Klasa aktorów... Można było zobaczyć jak potrafią bawić się aktorstwem i odgrywać różne role. Ogólnie obraz bardzo ciekawy tak samo przesłanie. Napewno film nie dla mas... Nie każdemu się spodoba... Osobom gustującym w kinie z dużą ilością treści... Kunsztem aktorskim... Obrazowym... Gorąco polecam.

goodside

I do tego piękna oprawa graficzna (Nowy Seul w wersji cyberpunk!).

goodside

Też byłem wczoraj na przedpremierowym pokazie. Widziałem wcześniej zwiastun, który wgniata w fotel, więc oczekiwania były mimo wszystko wygórowane. Mimo wszystko film je spełnił (choć przez pierwszą godzinę trzeba się skupić, żeby połapać się w fabule). Jednak na pewno nie pożałują tego, Ci którzy dotrwają do końca 3 - godzinnego seansu. Na pewno wart zobaczenia - sam pewnie znowu się wybiorę. Ale to nie jest film dla każdego. Ma dużo mądrej treści - skłania do refleksji metafizycznej nad naszym życiem i sensem istnienia. Z tego względu jest bardzo ciekawy. Poza tym wspaniała charakteryzacja, która na pewno zostanie nagrodzona w tym roku Oscarem. Fajne zdjęcia, krajobrazy i efekty - najlepiej wypada Nowy Seul. Największym plusem jest jednak jak wspomniał mój poprzednik gra aktorska. Kunszt Toma Hanksa i reszty ekipy jest na prawdę imponujący. Każda z gwiazd musiała odegrać ok. 5-6 całkowicie różnych postaci zarówno pod względem wizualnym, jak i charakteru. Chyba największym wygranym tych przemian jest Hugh Grant, który jako brutalny wódz czarnego plemienia na pewno pozbywa się swojego wizerunku romantycznego kochanka. Polecam :D

goodside

Zgadzam się, to film przy którym terzeba trochę pomyśleć, zachować "czujność" ale warto zoabczyć, no i wizja niesamiowita, wątki różnorodne, łączące się i przenikające wzjemnie. Atut to gra aktorska, zwlaszcza Tom i Hugo i Hugh, ale generalnie wszyscy dali radę, no i jeszcze Susan Sarandon, myślę że ona też zasługuje na wyróżnienie. Ogólnie polecam, ale nie ejst to lekkka sobotnia rozrywka w stytlu zobaczyć i zapomnieć, choć jest też wątek komiczny, choć też skłaniający do refleksji. Film robi wrażenie!!!

ocenił(a) film na 8
goodside

Wybiorę się :)

goodside

Po Waszych komentarzach jeszcze bardziej chce zobaczyc ten film. W koncu cos nowego na ekranach, niebanalna historia i przeróżne wątki. Brzmi niezle

ocenił(a) film na 10
goodside

Czyli szykuje mi się środa z Orange. Już wcześniej myślałem nad tym filmem i teraz jestem pewien że mi się spodoba.

ocenił(a) film na 5
goodside

film nie dla mas hahah, właśnie film zrobiony specjalnie dla mas. Ciekawe przesłanie? Taa... wszyscy jesteśmy kroplami w wodach oceanu. AHHHHHHH Głębia tego przesłania prawie mnie utopiła. a treści w tym filmie nie ma w ogóle. Typowy przykład nadmiaru formy nad treścią, pełno niewykorzystanych wątków, z których tylko 1 z tą niewolnicą miał 'jakiś' sens