PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Czytałam wiele o tym filmie i ludzie sobie go chwalą! Więc naprawdę warto go obejrzeć? CO WAM SIĘ PODOBA W TYM FILMIE?

ocenił(a) film na 10
gosia_071

Mi się spodobała potężna myśl ukryta w prostocie. Po drugim czy trzecim obejrzeniu nie mogłem spać przez kilka nocy - tak na mnie to podziałało :) W dodatku z zamiłowanie komponuję muzykę i muzyka w tym filmie mnie zmiażdżyła.

ocenił(a) film na 9
gosia_071

Jeśli potrafisz ogarnąć wiele równoległych wątków poprzestawianych w czasie, to gorąco polecam. Co mi się w nim podoba? Podoba mi się w nim wiele i uważam, że ten atrybut pozwoli prawie każdemu oglądającemu znaleźć właśnie to, co go zauroczy. Może to być wielowątkowość, skoki w czasie, świetne ujęcia, dobre efekty specjalne, miłość, zdrada, intryga, muzyka, brutalność, człowieczeństwo, nawiązanie do wątków klasyki S.F.(Harrison, Orwell)...

ocenił(a) film na 3
gosia_071

Gosiu..wiele osób ten film krytykuje także.Jeden z wiodących i opiniotwórczych tygodników amerykańskich określił go nawet mianem najgorszego filmu roku.
Ale powyżej masz dwie wypowiedzi podpowiadające,że trzeba się nad jego obejrzeniem poważnie zastanowić.
Powoduje u osób wrażliwych na pewne banały wielodobową bezsenność,a u innych to, że ich przekaz nabiera dziwnej maniery.
Treści, które można wyrazić w sposób jasny, prosty i elegancki, przekazywane są pod postacią zdań pozbawionych sensu w rozumieniu klasycznego, logicznego rozbioru zdania.

ocenił(a) film na 7
gosia_071

Dla mnie nie jest to film wybitny, wciskający w fotel, ale... ogląda się go bardzo przyjemnie i z zainteresowaniem. Chyba jego największą zaletą jest wieloznaczność i co za tym idzie pełna swoboda interpretacji przekazywanych w nim treści. Jeśli lubisz analizować to co oglądasz, to film dla Ciebie :-)