PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

wiekszosc krytykow miazdzy ten film a tym czasem na IMDb Atlas chmur ma ocene 8.2. Na film webie film rowniez zaczyna od wysokiej oceny. Bez watpienia mamy do czynienia z filmem ktory najbardziej podzielil krytykow i widzow w 2012 roku

student22

Widzów, jak sam wskazujesz, podzielił w małym stopniu. Na pewno jest to film mający widzów typu "jestem bardzo inteligentny, dlatego film uważam za dno", i to ci widzowie, jak zawsze w takich przypadkach, najbardziej udzielają się na forach.

StreetSamurai

ciekawe czy Akademia potraktuje na powaznie ten film przyznajac nominacje do oscara

bibunio89

Za muzykę może i ewentualnie za kostiumy chociaż wątpię, a w innych się nie łapie.

użytkownik usunięty
neo_angin

Za aktorstwo i scenariusz adaptowany może jeszcze. Poza tym efekty i zdjęcia też bardzo dobre, ale zależy od konkurencji.

Efekty bardzo przeciętne. Wieją blue screenem na kilometr, zdjęcia też nie specjalne w stosunku do konkurencji. Aktorstwo też się nie łapie zupełnie przy aktualnej konkurencji.

ocenił(a) film na 10

Ja bym dodała za charakteryzację :)

bibunio89

montaż?

StreetSamurai

Czy to co się dobrze sprzedaje jest bardziej wartościowe? Czy ważniejszym dziełem jest Alchemik Coelho czy też wspomniany w filmie a trochę gorzej znany Sołżenicyn? Odpowiedz na to pytanie, a potem na następne: po co atakować ludzi zamiast mierzyć się z ich poglądami? Bardzo jestem ciekaw Twojej opinii.

student22

Na IMDB ma mało głosów jak na tamten portal. Będzie spadać bo przy podobnej ilości głosów nawet "Prometeusz" miał taką średnią, a teraz ma 7.3.