Autor widmo

The Ghost Writer
2010
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122214
7,3 51 krytyków
Autor widmo
powrót do forum filmu Autor widmo

polecam wszystkim tym, którzy nie chcą zmarnować czasu ani pieniędzy bo na prawde warto. Roman zna się na rzeczy.

ocenił(a) film na 9
malkolm921

I należy wspomnieć o znakomitej kreacji Ewana McGregora, (być może nie najlepszej - staram się być obiektywna:) ale warto to zobaczyć. Ja mam ochotę jeszcze raz obejżeć. O i dowiedzieć się od kogoś które konkretnie sceny były kręcone w Polsce (pewnie któreś z plaży ale nie wiem na pewno). Jak ktoś jest z tych stron Polski i wie to prosze o odpowiedź bo będzie mnie to trapić do końca życia (sama zapraszałam w swoim liście Ewana do Polski i wreszcie był, a ja nie byłam przy tym i na dodatek nie wiem gdzie dokładnie i kiedy.. buuuuuu)

mofinka

Żadne sceny nie były kręcone w Polsce. Część scen była kręcona na niemieckiej części wyspy Uznam (to tam gdzie na polskim kawałku leży główna część miasta Świnoujscie) niedaleko od granicy z Polską (jakieś 30-35 km) są to okolice miejscowości Trassenheide i Zinnowitz. Tam był zlokalizowany dom Langa, oprócz tego pewne sceny z samochodem w lesie i plażą wskazują na typowy charakter wyspy Uznam. Zauważyłem to gdyż tak się składa, że Świnoujscie i wyspa Uznam to mój jak to mawiają Niemcy "heimat", bywam tam nadal i znam okolice także po niemieckiej stronie.