Autor widmo

The Ghost Writer
2010
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122214
7,3 51 krytyków
Autor widmo
powrót do forum filmu Autor widmo

Bardzo dobry.

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry. Jeśli podobał się Tobie "Avatar" to wybierz inny seans.

ocenił(a) film na 8
aptur

Masz jakieś kompleksy "Avatara"?!
Nie szufladkuj ludzi w takich kategoriach! To, że komuś podobał się, co by nie mówić, świetny, "bajkowy" film Camerona, nie znaczy, że nie będzie mógł oglądnąć również czegoś ambitniejszego!

aptur

haahahha co za frajer. A jeśli w mojej trójce ulubionych filmów byłby ojciec chrzestny, avatar i np Lot nad kukułczym gniazdem, a prawie tak jest to co wtedy ? Uznałbyś mnie za kogoś kto się nie zna LOL!

ocenił(a) film na 8
aptur

autor tego tematu miał na myśli to, że lepiej wybrac sięna ambitniejszy film niż kijowy Avatar ;)

Popieram

Jakebloom

Film Polańskiego to nie kin rozrywkowe, więc tego typu tematy w ten sposób napisane to niepotrzebne wzbudzanie kontrowersji. Z drugiej strony można czasem mieć ochotę na prostą rozrywkę, a innego wieczoru na poważniejsze tematy. Głupio na wstępie zakładać, że to się u każdego wyklucza.

5IN

Początek Twojej wypowiedzi przeczy jednemu z założeń dla jakich stworzono właśnie kino(czy kiedyś teatr): rozrywce właśnie.

Fanek_3

Myślę, że to robi się z lekka infantylne - posługiwanie się "Avaterem" w każdej możliwej sytuacji. Oba filmy nie są w tym samym gatunku, są kręcone w różnym stylu i przez twórców, którzy nigdy bliscy sobie nie byli. Ponadto kino nie służy jedynie rozrywce, nawet gdyby w tym celu powstało, ale pewnie o tym wiesz.

użytkownik usunięty
Jakebloom

jeżeli uważasz że Avatar jest kijowy to nakręć lepszy film cwaniaczku, i zarób te miliardy to chociaż będziemy dumni że Polaczek potrafi,,,, ale niestety Polaczek bardziej woli się czepiać a sam nie potrafi zrobić konkretnego filmu moja kolekcja ulubionych filmów świadczy o moim dobrym guście najwyraźniej ty masz "kijowy gust"

użytkownik usunięty
Jakebloom

zresztą jakebloom po co ja się wysilam---twoje ulubione to 101 dalmatańczyków i Alvin i wiewiórki dorośnij to zrozumiesz może i Avatara

użytkownik usunięty
Jakebloom

ooooooo i jeszcze jedno jakebloom skoro uważasz że Avatar jest kijowy to po co go zamieściłeś w ulubionych???? prowokacja i tyle --- najpierw nazywasz go kijowym a umieściłeś go w ulubionych ---trzeba to leczyć
:) pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
aptur

podpisuję się dwoma rękami. Film bdb!!!!

ocenił(a) film na 5
gulii

A ile masz ręk?

aptur

To chyba na zasadzie - Jeśli podobał się Tobie "Avatar", to nie idź już na nic więcej do kina. Nic lepszego Ciebie nie spotka.

ocenił(a) film na 9
aptur

Avatar jest oczywiście dużo lepszy, ale bynajmniej nie jestem rozczarowany Romanem, Autor Widmo też mi się b.podobał, więc Twoja opinia jest w mimo przypadku nic nie warta. Pozdrawiam

christo_nikon

Glupota jest porownywac te dwa filmy.
"Avatar" - swietna rozrywka dla mas.
"Autor Widmo" - niezla pozycja dla wielbicieli sensacji.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
MarekAntonivsz

Film świetny!!!trzyma w napieciu,a najwiecej zawdzieczamy zdjeciom,scenariuszowi.Hitchkowski klimat,uwielabiam takie filmy

użytkownik usunięty
Rrrr

Tak jest. Gdziekolwiek się ruszę tam "Avatar" - zupełnie jak z Adamem Małyszem. "Avatar" robi karierę na stronach społecznościowych dla nastolatków, w szkołach, i u większości ludzi którzy przyswajają to co wmawia im telewizja, radio i internet, bodajże mówili o tym filmie w programach informacyjnych - żal ;/
Nie będę oryginalny - ten drugi film jest rewelacyjnym dreszczowcem, który wyróżnia się od innych filmów w tych czasach.

aptur

Nie.."Jeśli podobał się Tobie "Avatar"" - Tylko podobał Ci się...A dwa - co ma jedno z drugim wspolnego..?

Po chuj w ogole sie wypowiadasz ? - to jest uzasadnione pytanie !!!