Autor widmo

The Ghost Writer
2010
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122214
7,3 51 krytyków
Autor widmo
powrót do forum filmu Autor widmo

ja właśnie wróciłam z kina i stwierdzam, iż początek - flaki z olejem. uwielbiam polańskiego i czekałam na esencję stylu... i doczekałam się. mimo wszystko ja również skojarzyłam fil z "frantic", zaś scena z układanką "początków" skojarzyła mi się z dzieckiem rosemary. klimat+dziwne postaci+zdjęcia+muzyka+sceny śledzenia głównego bohatera... nawet nie znając reżysera odgadłabym czyj to film. aczkolwiek zachwycona nie jestem.jednak mam radę dla pseudo-krytyków: aby oglądać film stylowego reżysera zapoznajcie się z twórczością do jasnej cholery

ocenił(a) film na 8
lidka88_17

Dla mnie 8/10. Fajny, tajemniczy film. Zaskakujące zakończenie, podoba mi się scenariusz.

ocenił(a) film na 8
lidka88_17

zgadzam sie z Toba w 100%. nie ma nic gorszego jak filmweb zabiera sie za recenzje, czego przykladem jest ich "recenzja" na temat autora widmo. nic nie wspomnieli o podobienstwach miedzy franticiem a ghost writerem - dla czlowieka piszacego recenzje jest to karygodny blad. dzieki za Twoja opinie na temat filmu. pozdr.

lidka88_17

Wróciłam przed chwilą z kina. Film bardzo mi się podobał, nie mogłam oderwać wzroku na seansie, bo tak bardzo był wciągający. Polecam każdemu! :)

lidka88_17

Polański montował i montował i w końcu zmontował. Film jest dobrze napisany. Nie wiem czemu redakcja widzi 'niedoróbki' w scenariuszu. To się dobrze ogląda. Dla mnie film przypomina klimatem 'Dziewiąte wrota'.

lidka88_17

W każdym ujęciu widać rękę Polańskiego. Dlatego warto. A poza tym to ciekawy, współczesny dreszczowiec polityczny. Jest więc w nim wątek rozliczeniowy za torturowanie podejrzanych o terroryzm oraz tajemnice mocarstw, tajnych służb i korporacji handlujących bronią. Oczywiście to tylko tło. Na tle którego zresztą my wszyscy funkcjonujemy. I wielu by chciało, żebyśmy nie byli zbyt dociekliwi...

lidka88_17

Witam wszystkich
chciałbym porwać dziewczynę na ten film. Czy to dobry wybór? (czy to film na taki wypad?)
Pozdrawiam

hero4400

Jak dziewczyna lubi takie filmy to tak.
Powinno jej spodobać. :)