ja właśnie wróciłam z kina i stwierdzam, iż początek - flaki z olejem. uwielbiam polańskiego i czekałam na esencję stylu... i doczekałam się. mimo wszystko ja również skojarzyłam fil z "frantic", zaś scena z układanką "początków" skojarzyła mi się z dzieckiem rosemary. klimat+dziwne postaci+zdjęcia+muzyka+sceny śledzenia głównego bohatera... nawet nie znając reżysera odgadłabym czyj to film. aczkolwiek zachwycona nie jestem.jednak mam radę dla pseudo-krytyków: aby oglądać film stylowego reżysera zapoznajcie się z twórczością do jasnej cholery
Dla mnie 8/10. Fajny, tajemniczy film. Zaskakujące zakończenie, podoba mi się scenariusz.
zgadzam sie z Toba w 100%. nie ma nic gorszego jak filmweb zabiera sie za recenzje, czego przykladem jest ich "recenzja" na temat autora widmo. nic nie wspomnieli o podobienstwach miedzy franticiem a ghost writerem - dla czlowieka piszacego recenzje jest to karygodny blad. dzieki za Twoja opinie na temat filmu. pozdr.
Wróciłam przed chwilą z kina. Film bardzo mi się podobał, nie mogłam oderwać wzroku na seansie, bo tak bardzo był wciągający. Polecam każdemu! :)
Polański montował i montował i w końcu zmontował. Film jest dobrze napisany. Nie wiem czemu redakcja widzi 'niedoróbki' w scenariuszu. To się dobrze ogląda. Dla mnie film przypomina klimatem 'Dziewiąte wrota'.
W każdym ujęciu widać rękę Polańskiego. Dlatego warto. A poza tym to ciekawy, współczesny dreszczowiec polityczny. Jest więc w nim wątek rozliczeniowy za torturowanie podejrzanych o terroryzm oraz tajemnice mocarstw, tajnych służb i korporacji handlujących bronią. Oczywiście to tylko tło. Na tle którego zresztą my wszyscy funkcjonujemy. I wielu by chciało, żebyśmy nie byli zbyt dociekliwi...
Witam wszystkich
chciałbym porwać dziewczynę na ten film. Czy to dobry wybór? (czy to film na taki wypad?)
Pozdrawiam