PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463952}

Autor widmo

The Ghost Writer
2010
7,2 122 tys. ocen
7,2 10 1 122055
7,1 60 krytyków
Autor widmo
powrót do forum filmu Autor widmo

Witam,
Film obejrzałem z zainteresowaniem i napięciem. Dobre kino akcji i sensacji. Niesmak
jednak pozostaje - dla mnie brak logiki w zakończeniu. Dlaczego były premier, który nawet
jak jest "były" ma ogromną władzę, musi tak ważną informację kamuflować w książce? Nie
jest tutaj wytłumaczeniem strach, chociaż na pewno nasz bohater był zagrożony. Jeżeli już
jednak zdecydował się na przekazanie tej informacji, to mógł to zrobić w sposób otwarty. W
takim jednak wypadku film zakończyłby się po 5-u minutach :).

ocenił(a) film na 5
rob_w65

Informacje zakamuflował poprzedni ghost writer. Premier nie miał pojęcia, że żonę ma za kapusia.

marlett_1

Faktycznie, to prawda. Nieuważnie zatem oglądałem ten film. Niemniej jednak motywy ukrywania tej informacji w książce są co najmniej dziwne. Nieważne, nie warto zgłębiać tematu.

ocenił(a) film na 5
rob_w65

Otóż to, nie lepiej było podesłać sms'a? W ogóle cała intryga mocno naciągana była. Nieprawdopodobne, że nikt wcześniej niem wpadł, aby prześwietlić małżonkę agentkę. Sił specjalnych nie mają, czy co?

marlett_1

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Jeżeli podejrzewali ukrycie jakiejś ważnej informacji, to wystarczyło wziąć podrzędnego kryptoanalityka.