PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119043}

Autostopem przez galaktykę

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
2005
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37932
7,0 24 krytyków
Autostopem przez galaktykę
powrót do forum filmu Autostopem przez galaktykę

Czy ten Filmik jest na podstawie calej "trylogi" czy tylko pierwszej czesci, bo nie wiem czy sie zabierac za niego zanim przeczytam wszystkie 5 czesci :))) thenks za odpowiedz

ocenił(a) film na 10
Lenik

głównie na podstawie 1szej i2iej częsci, ale miejscami mam wrażenie, ze czerpał coś z pozostalyck książek, bo czytalam tylko pierwsze dwie, a nie wszystkie fragmenty kojarzyłam z lektury.

ocenił(a) film na 10
ares_maskot

Mnie się wydaje że tylko na podstawie pierwszej części, a nie pierwszej i drugiej. Ale pewna nie jestem, bo książkę czytałam dosyć dawno.

użytkownik usunięty
aster

czytałam wszystkie części i według mnie tylko nsa podst. 1 w zasadzie nie mam wątpliwości

ocenił(a) film na 3

Zgadzam się. Jedynie na podstawie "Autostopem przez Galaktykę". Żaden z wątków z drugiej "Restauracji Na Końcu Wszechświata" nie został zaczerpnięty. Sceny z Malkovichem zostały oryginalnie stworzone na potrzeby filmu przez Adamsa. W zasadzie rada spóźniona, bo post stary, ale rada dla innych. Bezwzględny obowiązek przeczytania książki. Jest niedługa, w zależności od możliwości, mi zajęła 3 godzinki. Bez znajomości książki film w zasadzie niezrozumiały. Dla mnie niestety chaotyczny mimo znajomości lektury.